Ordu'ya ve ilçelerine dev hastaneler

Ordu'ya ve ilçelerine dev hastaneler

AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz'ın ısrarlı daveti sonucu Ordu'ya gelen ve ilçeleri tek tek dolaşan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'tan müjde üstüne müjde geldi.

Seçim çalışmaları kapsamında, Yaklaşık bir ay önce ziyaret ettiği Aybastı ilçesinde, Aybastı Devlet Hastanesi'nin ihtiyaçlara cevap vermediğinin bilgisini alan AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas'ı Ordu'ya davet etmişti.
Önceki gün Yılmaz'ın daveti üzerine Ordu'ya gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, ilk olarak Ordu'da kurulması planlanan 600 yataklı ODÜ Tıp Fakültesi Hastanesi yerinde incelemelerde bulundu. Kafkas burada, "Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz'ın bizden bir talebi oldu. Ordu Merkez'de iki tane ağız ve diş sağlığı merkezi açacağız. Mahalleler arasında halkımızın hemen ulaşabileceği yerler oluşturacağız" dedi.

KAFKAS'TAN TALİMAT: DÖNER DÖNMEZ PROJE İHALESİNİ BAŞLATALIM

ODÜ arazisinde yaptığı incelemenin ardından AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz'a verdiği söz üzerine Aybastı'ya giden, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, hastanenin tüm birimlerini tek tek gezerek incelemelerde bulundu.
Aybastı Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Altınel'den hastane ile ilgili bilgi alan Kafkas, mevcut binanın ihtiyaçlara cevap vermediğini belirterek, yapılacak incelemenin ardından Aybastı'ya yeni bir hastane yapılacağını söyledi. Kafkas, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Mehmet Demirci'ye talimat vererek, "Bütçe yap. Yeni yatırım yapmamız gerekiyorsa yapalım. Döner dönmez hemen proje ihalesine çıkıyoruz" dedi.

BU HASTANE AYBASTI'YA YAKIŞMIYOR

1984'te yapımına başlanan ve 1995 yılında yapımı biten Aybastı Devlet Hastanesi'nin ihtiyaçlara cevap veremediğinin görüldüğünü belirten Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Hastane ve Aybastı birbirine yakışmamış. Aybastı'ya ne lazımsa biz bunu yapacağız. 10 yıllık inşaat süresinin yapılmasıyla ilgili bir eksiklik olduğu aşikar. Biz derhal bir çalışma başlatalım. Hastanenin buradan kalkması yenisinin yapılması gerekiyorsa yapalım. Aybastı'ya acil müdahale edilmesi konusunda hemfikiriz. Bilimsel bir hesapla, bunların hesabını çıkartıp, Aybastı'ya yakışan bir hastane yapacağız.

ENVER YILMAZ ORDU İÇİN BİR ŞANSTIR

"Biz Enver Yılmaz'ın talebiyle buraya geldik" diyen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Bizim Ordu'yla ilgili sağlık yatırımlarımızı yerinde incelememizi Enver Yılmaz kardeşimiz istedi. Kendisi 5 yıl birlikte teşkilat başkan yardımcılığı yapan deneyimli bir kişidir. Bu tecrübesini, yüreğini ve gayretiniz biz biliriz. Hayatı bütün sorgulayan bir kardeşimiz olduğu için, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olması, bence buralar açısından çok ciddi bir şanstır. 'Bize illa Aybastı'ya gideceğiz. Ben o bölgeye söz verdim' dedi. Enver Yılmaz'ın talebiyle buraya geldik. Biz şunu iddia ediyoruz. Yerel yönetimler bize ayak uydursaydı, özellikle Ordu merkezde sağlık problemi olmazdı. Belediye başkanı resim çektiren adam değil, halkının sorunları için çalışandır. Sağlıkta siyaset olmaz. Biz sağlık konusunda herkesin emrindeyiz. Bizi burada hasta olan adamın kim olduğu bizi ilgilendirmez. Biz o kişinin sağlığına merhem olmakla görevliyiz" diye konuştu.

FATSA'NIN 5 YILDIZLI HASTANESİ'NİN TEMELİ ATILACAK

Aybastı'da yaptığı incelemenin ardından Kabataş İlçesi'ne geçen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Kabataş Toplum Sağlığı Merkezi'nde de incelemelerde bulundu. Ardından Fatsa ilçesine geçen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Fatsa Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Kafkas Fatsa Devlet Hastanesi'nin bir buçuk ay içerisinde temelinin atılacağını söyledi. Fatsa'ya Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlık yatırımını yaptıklarını dile getiren Kafkas tam 100 milyon liralık sağlık yatırımını Fatsa ilçesine kazandıracaklarını söyledi. TOKİ tarafından yapılması planlanan mevcut binanın 5 katı büyüklüğünde yapılacak bina, toplam 300 yatak kapasiteli, 70 poliklinik, yeni doğanla birlikte toplamda 60 yoğun bakım yatağı, 2 bin metrekare acili olan bir sağlık kuruluşu olacak.

ÜNYE'NİN SAĞLIK PROBLEMİ KALMAYACAK

Fatsa Devlet Hastanesi'nde yaptığı incelemenin ardından Ünye'ye geçen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ünye Devlet Hastanesi'nin 5 yıldızlı standartlarda yapıldığını söyledi. Kafkas açıklamasında, "Çalışma yerlerini ve şartlarını iyileştiriyor olmamız, yatan hastamızın deniz manzaralı, gayet şık ve yüksek tavanlı muhteşem odalarda tedavi görüyor olmaları sağlık çalışanlarımızı ve doktor arkadaşlarımızı da motive edecektir. Arkadaşlarımızla 10 Mart'ı hedef koyduk. Temenni ediyorum ki 10 Mart'tan evvel açalım. Hastane çok büyük ve kapsamlı bir hastane belki 10 Mart tarihine tamamını açmayabiliriz. Ama poliklinikleri kısmen açabiliriz. İnşallah arkadaşlarımız 10 Mart'tan itibaren kademeli olarak geçerler. Ünye halkına daha iyi hizmet sunacak bu binanın hayırlı olmasını diliyoruz" diye sözlerini tamamladı.
Kafkas, bazı hastaları da evinde ziyaret ederek, sağlık kuruluşlarıyla ilgili vatandaşların görüşlerini aldı. Kafkas Ordu'da yaptığı incelemenin ardından karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.