Ordu'ya dev proje

Ordu'ya dev proje

Yüzde 85'i AB hibe desteği ile gerçekleştirilen 25 milyon Euro'luk ordu atıksu arıtma tesisi hizmete girdi.

Artık ordu'dan karadeniz'e kirli su akmayacağını belirten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Artık Karadeniz'e Ordu'dan kirli bir su akmayacak" dedi.
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ordu Atıksu Arıtma Tesisi düzenlenen törenle hizmete girdi. Durugöl Mahallesi'nde bulunan tesisin açılış törenine Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Murat Zorluoğlu, Avrupa Komisyonu Yetkilisi-AB Delegasyonu Argiriyos Piesiotis, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Ordu Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirler ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde ilk konuşmayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yaptı. Başkan Yılmaz konuşmasında temiz çevreye vurgu yaparken, 'Ordu inşallah yaşanabilir, çevresiyle uyumlu, Türkiye'de çevre sağlığı ve su arıtma anlamında model gösterilen bir büyükşehir ve belediye olur' dedi.
 
'BU PROJE İLE ÇEVRE KORUNACAK'
 
AB Delegasyonu Argiriyos Piesiotis de bu proje vesilesiyle Karadeniz bölgesinde yaşayan milyonlarca insanın sağlığını koruyacaklarını belirterek, 'Şunu söylemekten gurur duyuyorum. Avrupa Birliği bu projeyi 20 milyon Euro ile hibe desteği vermek sureti ile desteklemiştir. Biz bu projeyi destekliyoruz. Çünkü böylelikle Türkiye çevre alanında daha yüksek seviyede bir korumaya sahip olacak. Aynı zamanda Avrupa Birliğinin ilgili direktifleri ile uyumluluk sağlanacak. Böylelikle Türkiye'nin Avrupa Birliğine katılım süreci hızlandırılacaktır.' ifadelerini kullandı.
 
'DENİZE KİRLİ SU AKMAYACAK'
 
Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada açılış töreninin göreve başladığı günlere rast gelmesinin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, "Zararın neresinden dönersek kardır hesabıyla her türlü atık ve artığı doğaya deşarj ederken tamamen zararsız hale getirmemiz lazım. Su gibi çok önemli bir materyalimizi çok kullanıp, hiç faydalanmadan kirletip doğaya deşarj ediyoruz. İnşallah bu Atık Su Arıtma Tesisi Avrupa Birliği'nin de desteğiyle çalışır durumda tutulursa artık Karadeniz'imize Ordu ilimizden kirli bir su akmayacak. Bundan balıklar, diğer canlılar, balık yiyen insanlarımız zarar görmeyecek' diye konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.