Ordu'daki teleferik yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu

Ordu'daki teleferik yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu

Ordu'da kent merkezinden, 'kentin seyir terası' konumundaki 510 rakımlı Boztepe'ye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yaklaşık 3 yıl önce 9 milyon TL maliyetle kurulan teleferik yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.

Ordu'da kent merkezinden, 'kentin seyir terası' konumundaki 510 rakımlı Boztepe'ye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla yaklaşık 3 yıl önce 9 milyon TL maliyetle kurulan teleferik yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.
 
Yaz mevsimi dolayısıyla özellikle kente il dışından ve yurt dışından gelenlerin yoğun ilgi gösterdiği teleferiğin alt istasyonu önünde uzun kuyruklar oluşuyor.
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 3 yıl önce kurulan teleferiğe yoğun ilginin bulunduğunu belirtti. Teleferiğin şu ana kadar 2.5 milyona yakın kişi tarafından kullanıldığını ifade eden Yılmaz, "Ordu, gelecek için bölgesinin hem doğal hem de sosyal yapısı ile turizmin cazibe merkezlerinden biri olacak. İnanıyorum ki teleferiğin de bunda büyük rolü olacaktır" dedi.
 
Özellikle yaz aylarında dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği teleferiğin yaz günlerinde günde yaklaşık 10 bin kişi tarafından kullanıldığını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:
 
"Teleferiği kullanan vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle gurbetten gelen vatandaşlarımız teleferiğe yoğun ilgi gösteriyor. Bu ilgi bizleri oldukça memnun ediyor. Özellikle yaz ayında günde ortalama 10 bin kişinin kullandığı teleferiği şu ana kadar kullananların sayısı ise 2.5 milyona ulaştı. Tespitlerimize göre teleferiği kullanan yabancı turist sayısı da 20 bine yaklaştı. Bunlar çok ciddi rakamlar. Özellikle bu yaz yoğunluğunun Ekim ayı sonuna kadar sürmesini bekliyoruz."
 
Yılmaz, vatandaşların can güvenliği açısından teleferiğin periyodik bakımlarının aksatılmadan yapıldığını sözlerine ekledi.
 
- Teleferiğin önünde uzun kuyruk oluşuyor
 
Görevliler tarafından sekizerli gruplar halinde kabinlere bindirilen vatandaşlar, 8 dakika havada kaldıktan sonra Boztepe'den kenti kuş bakışı izlemenin keyfini yaşarken, kente İstanbul'dan gelen Ahmet Tut, AA muhabirine, teleferiğe binmek için ailesiyle birlikte geldiklerini belirterek, "İlk defa teleferiğe bineceğiz. Bizlere bu hizmeti verenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
 
İzmir'den gelen Sezai Yakış da tatil yapmak için memleketi Ordu'ya geldiklerini ifade ederek, "Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bizlere verilen bu hizmetten çok memnunuz. Teleferiği kullanmak için biraz sıra bekledik ama sonunda değdi. İlk defa bindik ve çok heyecanlandık. Bundan sonrada sık sık kullanmayı düşünüyorum" diye konuştu.
 
İnci Kuz ise teleferiğe ilk defa bindiğinin altını çizerek, "Kuyruk olduğu için biraz bekledik ama sonunda beklediğimize değdi. Boztepe'ye çıktık ve kenti kuşbakışı izledik. Her şey çok güzeldi" dedi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.