Ordu'da Hedef 1 Milyon Turist

Ordu'da Hedef 1 Milyon Turist

ORDU Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Ordu-Giresun Havalimanı ile Karadeniz-Akdeniz Otoyolu projelerinin tamamlanmasıyla yılda 300 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği kentte, turizm patlaması yaşanacağını belirtti.

Ünal, "Ulaşım alanındaki büyük projelerin tamamlanmasıyla kente gelen turist sayısının 1 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Kentte turizm patlaması yaşanacak. Kruvaziyer limanı kazandırmak için de çalışma başlattık" dedi.
 
OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal, yılda 18 bini yabancı olmak üzere yaklaşık 300 bin turistin ziyaret ettiği Ordu'da inşaat çalışması devam eden ve 2015 yılında hizmete açılması planlanan Ordu-Giresun Havalimanı ile Karadeniz'e Ordu üzerinden ulaşımı sağlayan Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nun bitmesiyle kentin turizm pastasından aldığı payın en az 3 kat artacağını söyledi.
 
İki büyük proje dışında kentin turizmine ciddi katkı sağlayacak projelerin de yer aldığını belirten Ünal, "Karadeniz-Akdeniz yolunun bitmesi, Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete girmesiyle turizm kenti olma yolunda Ordu'ya daha çok turist gelişi olacaktır. Karadeniz'in en büyük botanik bahçesi Ordu'da yapılıyor. Türkiye'nin ilk ve tek Çikolata Parkı yine Gülyalı İlçesi'ne yapılacak. Türkiye'de denize en yakın kayak merkezi Çambaşı Yaylası'nda inşaa ediliyor, burası da gelecek yıl hizmete açılacak. Yeşil Yol Projesi Ordu'nun yaylalarından geçiyor. Yayla turizmi açısından büyük önem taşıyor. Kentin seyir terası konumundaki 530 rakımlı Boztepe'ye ulaşımı sağlayan teleferiğimiz var, bunun turizme büyük katkısı var, her geçen gün de artıyor" dedi.
 
Kentte yapımı süren büyük projelerin deniz yolunu kullanmayı da tetikleyeceğini, OTSO olarak kente kruvaziyer limanı kazandırmak için Avrupa Birliği (AB) destekli 80 bin TL'ye mal olacak etüt proje hazırlayacaklarını, daha sonra hazırlanan bu projenin gerçekleşmesi için ilgili bakanlık ve hükümetten destek isteyeceklerini vurgulayan Ünal, "Başlayan işlerin bitmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Ayrıca bir an önce kruvaziyer turizm amaçlı yat limanına ihtiyacımız var. Bizim yaptığımız çalışma altyapısını oluşturacak. Proje bittikten sonra tekrar gündeme taşıyacağız. Bu projeler Ordu'nun turizm kenti olma yolunda çok ciddi adımlarıdır. Eksikliklerimiz tamamlarsak 5 yıl sonra Ordu'yu tanıyamayacak halde olduğunu hepimiz şahit olacağız. Yılda 300 bin turist geliyor. Biz turizmden çok az pay alıyoruz. Bu sayıların yeterli olmadığını görüyoruz. Bu yatırımlar tamamlandıktan sonra sokakta tanımadığımız birçok insanı göreceğiz artık. Kayseri'den, Sivas'tan insanlar tatillerini değerlendirmeye Ordu'ya inecekler. Limanlarında yapılmasıyla gelen bu sayı 1 milyonu bulacaktır ve aşacaktır" diye konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.