Ordu-Giresun Havalimanı'ndan 135 bin kişi faydalandı

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan 135 bin kişi faydalandı

Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldularak inşa edilen ilk havalimanı Ordu-Giresun Havalimanı'ndan, açıldığı günden bu yana yaklaşık 135 bin kişinin faydalandığı bildirildi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 22 Mayıs'ta açılışını yaptığı Ordu-Giresun Havalimanı'nda yoğunluğun devam ettiğini söyledi.

Havalimanını kullanmak isteyen yolcu sayısının her geçen gün artığını belirten Balkanlıoğlu, "Ordu-Giresun Havalimanı'nı 496 geliş ve 496 gidiş olmak üzere 992 uçak kullanmış olup, şu ana kadar yaklaşık 135 bin yolcu havalimanından yararlanmıştır" dedi.

Balkanlıoğlu, uçakların doluluk oranlarının Türkiye'deki birçok havalimanına göre yüksek olduğuna dikkati çekerek, yıl sonuna kadar yolcu sayısının 200 bini geçmesini beklediklerini bildirdi.

Ordu-Giresun Havalimanı'ndan İzmir seferlerinin 1 Aralık itibarıyla başlayacağını vurgulayan Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Daha önce Ankara ve İstanbul seferleri yapılıyordu. Şimdi bu illerin arasına İzmir de eklendi. 1 Aralık'tan itibaren özel bir havayolu şirketi tarafından İzmir'e de seferler yapılacak. Seferler, haftada iki gün, salı ve perşembe günleri olacak. Bu da vatandaşlarımızın beklediği bir durumdu."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.