Ordu Çevre Yolu Tünellerinin İlk Etabı Açıldı

Ordu Çevre Yolu Tünellerinin İlk Etabı Açıldı

Karadeniz sahil yolu projesinin en zorlu kısımlarından 'Ordu Çevre Yolu Projesi' kapsamında inşası devam eden tünellerin ilk etabı açıldı.

Ordu Çevre Yolu Projesi'nde önemli yer tutan ve Polin Enerji firması tarafından yapılan uzunluğu 6500 m'yi bulan tünellerin ilk etabı 'Öceli Tüneli' açıldı. Polin Enerji'nin kurucu ortaklarından Murat Erdivan, "Karadeniz'de transit trafik için istenen standartların sağlanması ve mahalli trafik yükünün azaltılması hedeflenerek 2007 yılında Karadeniz sahil yolu projesi trafiğe açıldı. Ancak Ordu şehir geçişi toplamda 542 km olan sahil yolunda en fazla zaman kaybedilen ve en çok tıkanan kesim oldu. Ağır taşıt trafiği ve tehlikeli madde taşıyan araçlar halen Ordu şehir merkezinden geçmektedir ve bu ciddi riskleri de beraberinde getiriyor. Ordu Çevre Yolu ile bu riskler azaltılacak" dedi.

40 DAKİKALIK YOL 10 DAKİKAYA İNECEK

Polin Enerji'nin yöneticisi Ersin Yağız da Ordu Çevre Yolu Projesin'de önemli yer tutan ve uzunluğu 6500 m'yi bulan tünellerin ilk etabı olan 'Öceli Tüneli'nin açıldığını belirterek, "Yapımı gerçekleştirilen Ordu Çevre Yolu projesi ile transit trafik şehrin dışına taşınacak. Böylece trafiğin yoğun olduğu zamanda 40 dakikayı bulan geçiş 10 dakikaya inecek ve Ordu Havalima'nına ulaşım da kolaylaşacak" dedi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.