OR-Gİ için 2.3 milyon m2 alan dolduruldu

OR-Gİ için 2.3 milyon m2 alan dolduruldu

Türkiye'nin deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Hava Limanı için 2 milyon 300 bin metrekare alan dolduruldu.

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, beraberinde AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal ile yapımı devam eden Ordu-Giresun Hava Limanı inşaatında incelemelerde bulundu.
Burada yetkililerden bilgi alan Vali Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyi kendilerinin yaptıkları bir mekan gibi gördüklerini söyledi.
Projenin tamamlanan her ayağında ayrı bir sevinç yaşadıklarını ifade eden Vali Çiftçi, şöyle konuştu:
"Burayı biz kendi evimiz gibi kendi işimiz gibi görüyoruz. İşte son noktası asfalt atılıyor, ayrı bir sevinç yaşıyoruz. Daha sonra son taşı koyuluyor ayrı bir sevinç yaşıyoruz. Sadece Ordu ve Giresunlular değil, il dışına çıktığımızda bize sorulan ilk soru havalimanı ne zaman bitecek oluyor. Biz yılın ikinci yarısı bitecek cevabını veriyoruz. Zaten pist bitti, şu anda uçak inecek duruma geldi. Üst yapıları da en kısa zamanda tamamlanacak. İnşallah yılın ikinci yarısyla buradan tarifeli uçaklarla gidip geleceğiz."
Vali Çiftçi, havalimanı inşaatı için yaklaşık 2 milyon 300 bin metrekare alan doldurulduğunu belirterek, "Özellikle Karadeniz'de geniş ve düz alan bulmak çok zor. Maliyeti hesap ettiğimizde 1 metrekare alan 75 bin liraya mal oluyor. Eğer bu alan şahısların olsa ve bunu kamulaştırmaya kalksanız şu anki fiyatlara göre kamulaştırmanız mümkün değil. Çok ucuza yapılan bir havalimanı burası" diye konuştu.
- Uluslararası uçuşlara açık olacak
AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal ise Ordu-Giresun Hava Limanı'nın, başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere üllkeye hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunarak, "Burası bittiği zaman biz biliyoruz ki hem Ordu hem Giresun havalanacaktır. Birçok dünya ülkesi ile her iki ilimizi direk bağlayacaktır. Çünkü 3 bin 120 metre uzunluğunda piste sahip olacak. Bu da uluslararası uçuşlara açık olacağı anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.