O’nun için buluştular

O’nun için buluştular

Kutlu Doğum etkinlikleri başta Türkiye’de olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde kutlanmaya başlandı.

Peygamber Efendimizi anmak ve O’nun güzelliğini bütün insanlığa duyurmak için yapılan etkinliklerin biri de Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleşti. Çok sayıda Alman vatandaşının da katıldığı programda unutulmaz anlar yaşandı.

Nisan ayının gelmesiyle birlikte Kutlu Doğum etkinlikleri de başta Türkiye’de olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde kutlanmaya başlandı. Peygamber Efendimizi anmak ve O’nun güzelliğini bütün insanlığa duyurmak için yapılan etkinliklerin biri de Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleşti. Çok sayıda Alman vatandaşının da katıldığı programda unutulmaz anlar yaşandı.

HAMBURG’DA “O” ANILDI

Avrupa Peygamber Sevdalıları Platformu ile Hamburg Vahdet Camii’nin birlikte düzenledikleri etkinlikte, katılımcılara doyumsuz anlar yaşatıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Vahdet Cami İmamı Molla Emin Hakseven yaptı. Molla Hakseven, “Yeryüzünün son Peygamberi Hz. Muhammed (sav) dünyaya teşrif etmesi münasebeti ile burada toplandık. Bu doğum, yeryüzünde tüm insanlığın iman ile kavuşmasına vesile olmuştur. Bu amaçla burada toplanmış bulunmaktayız, Rabbim hepinizin hayrını kabul etsin” dedi.

Programda Vuslat İlahi Grubunun okuduğu ilahiler vatandaşlara duygulu anlar yaşattı. Kürtçe Mevlidi Şerif’in de okunduğu programda, Hüseyin Gülen, ‘Utanıyoruz Allah’ım’ şiirini okudu. Kutlu doğum etkinliğine özel davetli olarak katılan Hamburg İslam Şûra Başkanı Dr. Mustafa Yoldaş, Almanca olarak yaptığı konuşmasında, Peygamber Efendimizin güzelliklerinden bahsetti. Ayasofya Camii İmamı Enes Nas Hoca ve Said Nursî Camii İmam Molla Hanifi, kısa birer konuşma gerçekleştirdiler. Programda Tevhid Tiyatro Grubu da cahiliye döneminde kız çocuklarının canlı canlı gömülmesini konu alan bir sahneyi de canlandırdılar.

KUTLU DOĞUM İÇİN 'SOLMAYAN' GÜLLER

Süleyman Demirel Üniversitesi Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezinin ürettiği ve 6 aya kadar cam tüp içinde canlı kalabilen, daha sonra da saksıya aktarılabilen güller, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yoğun ilgi görüyor.

Süleyman Demirel Üniversitesi Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezinin (GÜLAR) ürettiği 6 aya kadar cam tüp içinde canlı kalabilen güller, 14 Nisan’da başlayacak Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ilgi görüyor. GÜLAR Müdürü Doç. Dr. Fatih Ali Canlı, gülün Isparta’nın en büyük zenginliği olduğunu dile getirdi. Gül ile ilgili çok sayıda araştırma yaptıklarını belirten Canlı, bunlarda birinin şehrin zenginliğine katma değer katan cam fanus içindeki hediyelik canlı gül olduğunu anlattı. Ürettikleri ve “solmayan gül” olarak bilinen güllere Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla çok sayıda talep geldiğini ifade eden Canlı, talebe yetişmekte zorlandıklarını söyledi. Gülün Hz. Peygamber ile özdeşleşen bir sembol olduğuna işaret eden Canlı, “İnsanlar Kutlu Doğum Haftası’nda birbirine gül vermek istiyor. Verilen kesme güller 3 gün yaşıyor. Bizim ürünümüz güller ise kalıcı” dedi.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.