Onlar için yaşamak çok zor

Onlar için yaşamak çok zor

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçan 25 aile, çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Suriye'de yaklaşık 3 buçuk yıldır süren ve bir türlü bitmeyen iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçmak zorunda kalan Suriyelilerin zorlu yaşamı yürek burkuyor. Savaştan kaçtıktan sonra kaçak yollarla Türkiye'ye giren ve mülteci kampında kalamayan 25 Suriyeli aile merkez Yüreğir ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan ve tarım işçilerinin çadır kurarak yaşadığı alanda kendi imkanlarıyla barınmaya çalışıyor. Banyo ve tuvaletin olmadığı bir alanda yaşam mücadelesi veren çocukların da yalın ayak gezdikleri görüldü.

Rıda Memet, Hama kentinde yaşamını sürdürürken savaşın başlamasıyla birlikte kabus dolu günlerin geldiğini belirterek, "Evimize bomba düştü. Ben 6-7 akrabamı kaybettim. Savaşta ölmemek için Türkiye'ye kaçak yollardan kaçtım. Burada bile Beşar Esad'dan korkuyoruz. Çocuklarımın ve kendi canımı zor kurtardım. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bizi ülkesine aldı. Canımızı onun sayesinde kurtardık" dedi.

Memet, Türkiye'de çok zor şartlar altında yaşadıklarını, karınlarını bile doyurmakta güçlük çektiklerini, tarım işçisi olarak tarlalarda çalışıp para kazandıklarını söyledi.

Suriye'de kuaförlük yaparken savaşın çıktığını anlatan Muna Enat ise, kızıyla birlikte Türkiye'ye kaçak yollardan kaçtığını, burada çok zor şartlar içinde çalıştığını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.