Onlar da 'dinsiz eğitim'rahatsız

Onlar da 'dinsiz eğitim'rahatsız

Yeni eğitim-öğretim yılının başlarında yapılan ankete göre, okulların dörtte birinden fazlasının eğitim yasasını da çiğneyerek din eğitimi vermediği ortaya çıktı

Ömer Çiftçi'nin haberi

RİSALEHABER-Araştırma, İngiltere Ulusal Öğretmenler Birliği ve Galler Din Eğitim Vakfı tarafından 790 okulda yapıldı. İngiltere'deki ortaokullar üzerinde yapılan bu çalışmada, okulların din eğitimi irdelendi. Araştırma sonuçlarının yayınlanması ile birlikte İngiltere eğitim sistemi ve dini eğitim tartışmaları başladı

Araştırma sonuçlarına göre İngiltere'deki Ortaöğretim Kurumlarının yüzde 28'i herhangi bir din eğitimi vermiyor. Üstelik bu rakam, İslami Eğitim veren kurumlar dışındaki doğrudan devlete bağlı parasız devlet okulları baz alındığında çok daha kötüleşiyor. Bazı ortaöğretim seviyelerinde oran yüzde 44'lere kadar ulaşıyor.

Bu sonuç aynı zamanda İngiltere'deki eğitim yasasının da ihlal edildiği anlamına geliyor. İngiltere'deki her özel ve devlete ait eğitim kurumu, öğrencilerine temel de olsa bir din eğitimi vermek zorunda. Bu eğitim kurumu açan topluluğun dinine göre değişebilir. 

Hümanist İngiliz Eğitim Kampanyaları Yöneticisi Jay Harman, araştırma üzerine ilk yorum yapan eğitimci oldu ve araştırma sonuçlarını üzüntü ile okuduğunu söyledi. Harman, "Çocuklara, farklı dinler hakkında tarafsız, dengeli ve kapsamlı bir eğitim sunmak, karşılıklı anlayışı geliştirmek ve ön yargıya meydan okumak için hayati öneme sahiptir. Şimdiye kadar bu ülkede, pek çok çocuğun bu tür eğitimleri kaçırdığını öğrenmek beni hayal kırıklığına uğrattı" ifadeleri ile araştırma sonuçlarından duyduğu endişeyi dile getirdi.

Humanism.org'un haberine göre, İngiltere'de Harman gibi düşünen öğretmenler de tepkili. Onlara göre İngiliz hükümeti konuya bir an önce el atmalı ve bu yanlıştan dönülmeli.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum