Onlar Abdülhamid ve Said Nursi'yi, biz Che ve M. Kemal'i göğsümüzde taşıyalım

Onlar Abdülhamid ve Said Nursi'yi, biz Che ve M. Kemal'i göğsümüzde taşıyalım

Che Guevara tişörtü ile sahneye çıktı ve saydı

Risale Haber-Haber Merkezi

24 Haziran seçimlerinde bağımsız aday olan Türkiye Komünist Partisi Genel Sekreteri Kemal Okuyan, "biz ve onlar" diyerek kendilerinin ve karşısındakilerin sahiplendiği isimleri saydı.

İzmir 2. Bölge'den Bağımsız Milletvekili adayı olan Okuyan'ın iki yıl önce yaptığı miting konuşması sosyal medyada dolaşıyor. 

4 Eylül 2016'da yaptığı konuşmada Okuyan, Che Guevara tişörtü ile sahneye çıktığı görülüyor. Che tişörtü giydiği için eleştirildiğini belirten Okuyan, bir çok ismi karşı kutuplar halinde zikretmesi dikkat çekiyor.

Okuyan'ın sözleri şöyle:

"Önce yüreğimizden başlayacağım, Che'den. Hani eşkiya dedikleri, katil dedikleri, insanlığın bütün değerlerini savunduğu için emperyalistler gericiler tarafından suçlanan, lanetlenmek istenen Che'den. Dediler ki yerlisi varken yabancı kahramanları niye taşıyorsunuz yüreğinizde. Bizde yerlisi de var. Onlar Abdülhamid'i, Vahdettin'i alsınlar göğüslerinde taşısınlar biz Mustafa Kemal'i alalım. Onlar Said Nursi'yi taşısın göğüslerinde biz Mustafa Suphi'yi taşıyalım. Onlar Adnan Menderes'i bayrak yapsınlar biz Nazım Hikmet'i yapalım. Onlar Süleyman Demirel'in peşinde yürüsünler biz Deniz Gezmiş'lerin peşinde yürüyelim. Kenan Evren onların olsun Aziz Nesin bizim olsun."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum