Önce Çevik Bir'e sonra da Nur talebelerine bakın!

Önce Çevik Bir'e sonra da Nur talebelerine bakın!

Çevik Bir'in tahliyesi tartışmaları beraberinde getirirken Nur talebeleri ile karşılaştırıldığı yazı da gündeme geldi

28 Şubat davası hükümlüsü Çevik Bir sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi. 28 Şubat’ın kudretli askeri Bir'in tahliyesi tartışmaları beraberinde getirirken Nur talebeleri ile karşılaştırıldığı yazı da gündeme geldi.

2012 yılında yargılanmak için uçağa bindirilen Bir'in tavrını yorumlayan Mehmet Ali Bulut, elinde güç varken kahraman edası takınan isimlerin mahkemeye düşerken gösterdikleri pısmış ve ürkek hallerini Nur talebelerinin duruşu ile karşılaştırmıştı.

PISMIŞ, GARDI DÜŞMÜŞ

Abdullah Öcalan’ın da yakalandığında “zavallı, çaresiz, can derdine düşmüş, canını kurtarmak için her türlü zilleti kabul edecek kadar küçülmüş bir aciz” olduğunu hatırlatan Bulut, Çevik Bir’in de aynı durumda olduğunu ifade ederek, “Uçakta Ankara’ya götürülürken, pısmış, gardı düşmüş, içindeki korkuyu kontrol etmekte hayli zorlanan bir zavallı gibi görünüyordu. O görüntü nedense aklıma Öcalan’ın uçaktaki halini hatırlatmıştı. Dilime o anda şu cümle döküldü: Demek ki ısmarlama iş yapanlar böyle oluyor” dedi.

RİSALE-İ NUR HADİMLERİNİN HÂKİMLER VE SAVCILAR KARŞISINDAKİ PERVASIZLIKLARI

Elinde herhangi bir silah ve güç olmayan Nur talebelerinin Risale-i Nur’da yer alan mahkeme savunmalarını okuduğunu hatırlatan Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İtalyanların yargılayıp idama mahkûm ettiği Ömer Muhtar’ı düşünün. Ne kadar vakur, ne kadar âlicenap ve dingindi. Hasımları bile ona saygı duymuşlardı. Geçiniz onu, son zamanlarda ifadelerini sıkça okuduğum Risale-i Nur’un sıradan hadimlerinin hâkimler ve savcıların iddiaları karşısındaki duruşlarını pervasızlıklarını düşündükçe, ‘bu işte bir tuhaflık var’ demekten kendimi alamadım.

“Çevik Bir’in duruşu, yaklaşımı hiç de bir zamanlar astığı astık, mangalda kül bırakmayan, bin yıl sürecek bir süreci başlatan ve bunun için her şeyi göze almış gibi görünen bir liderin, bir öncünün duruşu değildi. Aksine tıpkı Öcalan gibi efendisinin ihanetine uğramış ve bu yüzden de akıbeti konusunda endişeye kapılmış, ihalenin ceremesini ödemeye mecbur edilmiş bir ‘taşeron’ un haline benziyordu.”

Yazının tamamı için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum