'Ömer Halisdemir'in adı 60 bininci bebeğe verildi

'Ömer Halisdemir'in adı 60 bininci bebeğe verildi

Gaziantep'te "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında dünyaya gelen 60 bininci bebeğe, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi verildi.

Merkez Şahinbey Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce imzalanan protokol kapsamında yürütülen "Hoş Geldin Bebek" projesi, yaklaşık 7 yıldır devam ediyor. Proje kapsamında dünya gelen 60 bininci bebeğe "Ömer Halis" adı verildi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 3 kilo 250 gram dünyaya gelen bebeği evinde ziyaret etti.

Burada açıklamada bulunan Tahmazoğlu, 7 yıl önce hayata geçirdikleri projede 4 ebenin de görev aldığını belirterek "Şahinbey ilçesinde günde 100 bebek dünyaya geliyor. Her bir ekibimiz, günde 25 bebeği evinde ziyaret ediyor, anne sütünün öneminden bahsediyorlar, bebeğin aşıları hakkında bilgi veriliyor. Bizler de bunun dışında bebeklerimize çeşitli hediyeler veriyoruz." dedi.

Tahmazoğlu, bugün itibarıyla 60 bininci bebeği ziyaret ettiklerini anımsatarak şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz 15 Temmuz'da ülkemizde bir darbe girişimi oldu. Bu darbede Özel Kuvvetler Komutanlığında kahraman bir askerimiz olan Ömer Halisdemir kahramanlığın simgesi oldu. Milletimiz Ömer Halisdemir ismine sahip çıkarak, doğan bir çok çocuğa Ömer Halis ismini verdi. Selma Fatih çiftimiz de sağ olsun doğan çocuklarına Ömer Halis adını verdiler. Kendilerinin soy ismi de Demir olduğu için bebeğimizin adını Ömer Halis Demir oldu. Allah hayırlı ömür nasip etsin."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.