Ölüm yağdıran uçaklardan Türkiye'ye kaçış

Ölüm yağdıran uçaklardan Türkiye'ye kaçış

Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesinde devam eden çatışmalardan kaçan bir grup Suriyeli Akçakale ilçesindeki sınır hattından Türkiye'ye alındı

Akçakale ilçesindeki sınır hattında bekleyen bir grup Suriyeli, Türkiye'ye alındı. 

Alınan bilgiye göre, Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesindeki çatışmalardan kaçan bir grup Suriyeli, Kepezli Mahallesi'nin sınır hattında toplandı.

Türkiye'ye geçmek isteyen Suriyeliler, kontrollü şekilde sınırdan içeri alınmaya başlandı. 

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacıların yanlarında bazı eşyayı da getirdikleri gözlendi.

Kontrol noktalarında üst aramasından geçirilen sığınmacılar, kayıt işlemleri için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerince Akçakale ilçesinde oluşturulan kayıt merkezine götürüldü.

Bu arada Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de sınır hattında incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Sığınmacılardan Cuma Gavaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kendilerine yardım eli uzattığını belirterek, "Savaş uçaklarının Haseke'nin Elaziz köyünü bombalaması sonucu birçok kişi hayatını kaybetti. Daha sonra gelen silahlı gruplar ise bölgeden ayrılmamızı istedi" diye konuştu. 

"Rasulayn'dan Türkiye'ye sığınanların sayısı 3 bine ulaştı"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye tarafında yoğunlaşan çatışmalar dolayısıyla Türkiye'ye gelecek Suriyeli sayısında bir miktar daha artış olacağını ifade etti.

Hayatını kurtarmak amacıyla Türkiye'ye sığınan, Türkiye'den yardım isteyen herkese kapılarının açık olduğunu vurgulayan Canikli, "Oradaki çatışmalar nedeniyle sanıyorum güvenlik açısından, o çatışmalarda bu insanların mağdur olmasını önlemek amacıyla bir tedbir olarak Türkiye'ye gönderildiği şekilde bizde bir bilgi var. Dün itibariyle bindi, bugün 3 bine ulaştı. Bir miktar daha artış bekleniyor" şeklinde konuştu.

Bakan Canikli, Türkiye'ye giren 3 bin Suriyelinin kimlik ve parmak izi tespitlerinin yapılarak kamplara yerleştirildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.