Olimpiyatlar sığınmacı sporcuların umudu

Olimpiyatlar sığınmacı sporcuların umudu

2016 Rio Olimpiyatları'na katılım hakkı kazanan sığınmacı sporcular, "Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı" adına yarışacak.

Brezilya'da 5-21 Ağustos'ta düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak sığınmacı sporcular, "Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı" adına mücadele edecek.

Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) desteğiyle tarihte ilk kez oluşturulan takım sayesinde sığınmacı statüsündeki sporcular, olimpiyat hayallerini gerçeğe dönüştürecek.

Sığınmacı sporcular, kendi ülkeleri adına yarışamayacak olsa da bu takım sayesinde imkansızlıklar içinde olimpiyatlara katılma başarısı göstermiş olacaklar. 

 

 

 

10 SIĞINMACI SPORCU YER ALACAK

Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı'nda 4'ü kadın 10 sporcu mücadele edecek.

Sporculardan 5'i Güney Sudan, 2'si Suriye, 2'si Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve biri Etiyopya'dan seçildi. Seçilen isimlerden 6'sı atletizm, 2'si yüzme ve 2'si judo branşlarında yarışacak.

IOC üyesi 206 ulusal komitenin milli takımlarıyla aynı muameleyi görecek Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı, olimpiyat bayrağı altında mücadele edecek. Takım için olimpiyat köyünde yer ayrılacak. Sığınmacı sporcular, IOC tarafından sağlanacak formaları giyecek, atanacak antrenör ve teknik görevlilerle çalışacak. Atletlerin madalya almaları durumunda ülkelerinin milli marşları yerine olimpiyat marşı çalınacak. Seyahat ve katılımla ilgili masraflar, IOC tarafından karşılanacak.

Ayrıca IOC, geçen yıl eylül ayında sığınmacılar için yardım programlarında kullanılmak üzere ulusal olimpiyat komitelerine 2 milyon dolar yardımda bulundu. Birleşmiş Milletler tarafından sığınmacı statüsünde tanınmış olmanın yanı sıra yetenekleri ve kişisel şartlar göz önünde bulundurularak yapılan seçim sırasında, 43'ten 10'a indirilen sporcuların olimpik derecelere ulaşması da beklendi.

 

NTV

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.