Ölenlere bile idam verdiler

Ölenlere bile idam verdiler

Mısır'da verilen idam cezaları İstanbul'da protesto edildi. Gösteriye katılan İhvan üyesi Dr. Cemal Hışmet, hakimlerin dosyaları incelemediğini, ölen kişiler için bile idam verildiğini ifade etti.

Oktay Mehmet'in haberi:
 

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesine ilişkin, 'Mahkeme, toplam yargılama süresinde, kimlik tespiti ve iddiaların sanıkların yüzüne okunması için gerekli zamanı bile hesaba katmadan dünya tarihinde görülmemiş bir şekilde dakikada 26 idam kararı vermiştir. Ne şahitler dinlenmiş ne de avukatların savunma yapmasına izin verilmiştir. Bu şekilde tek duruşmada 529 darbe karşıtı için idam kararı verilmiştir' dedi. Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde, bazı sivil toplum kuruluşları, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişiye 'şiddete teşvik' suçlamasıyla idam cezası verilmesine tepki amacıyla Sultanahmet'te bir otelde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İşbilir, Mısır'da darbe karşıtı 528 kişinin idam mahkum edilmesinin insanlık tarihi adına büyük bir utanç olduğunu söyledi. Minya Ceza Mahkemesi'nin, 545 sanıklı davada, binlerce sayfa evrakı dakikalar içinde inceleyerek hızlıca karar verdiğine dikkati çeken İşbilir, 'Bu, tarihte benzeri görülmemiş bir skandaldır' diye konuştu. Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Üyesi Dr. Cemal Hışmet de 'Dava için 140 bin dosya var. Avukatlar hiçbir belgeye ulaşamadı. Duruşma bile yapılmadı. Savunmalar alınmadı. Bu davanın vefat eden iki sanığı için bile idam kararı alındı.' dedi.

İhvan'ı topyekûn bitirmek istiyorlar

Özgür-Der de idam cezalarını Fatih Saraçhane Parkında protesto etti. Eylemde. 'İki Celsede 528 İdam: Sisi'nin Zulmü, Dünyanın Utancı!', 'Cuntanın İdam Kararları İslami Direnişi Yıldıramaz!', 'İşte Mısır'da Darbe Hukuku: 528 İdam!' yazılı pankart ve dövizlerin taşındı. Haksöz Dergisi yazarı ve Özgür-Der yöneticilerinden Hamza Türkmen, yaptığı konuşmada herkesi Rabia direnişini sahiplenmeye davet etti. Gazeteci-yazar Ahmet Varol da, Mısır cuntasının İhvan'ı topyekûn yok etmeyi amaçladığını söyledi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.