OLED ekranlı iPhone 7'yi unutun!

OLED ekranlı iPhone 7'yi unutun!

Apple, LCD'den göz alıcı siyahlara sahip OLED ekranlara geçerse bu, iPhone 7'ye yetişecek mi?OLED ekranlı iPhone 7yi unutun!

Apple'ın iPhone'ların ekranında LCD ekranları bir kenara bırakıp, daha derin siyahlara sahip OLED ekranlara geçeceğine dair güçlü dedikodular bir süredir yapılıyor. Ancak yeni iddialar, bunun o kadar çabuk olmayabileceğini söylüyor. 

Japonya merkezli firma Nikkei Asian Review'a göre Apple'ın ekran sağlayıcıları, OLED ekranlara 2018'den itibaren yapılacak geçiş hakkında bilgilendirilmiş durumdalar. LG bu ekranlar üzerinde çalışmalara başlamış olsa da, dünya çapındaki iPhone talebine yetişmesi zor görünüyor. Rapor, bu nedenle iPhone'un bir LCD ekranlı, bir de OLED ekranlı iki sürümünün olabileceğini söylüyor.

OLED ekranlı iPhone'lar için ikinci ekran sağlayıcısının Samsung olma ihtimali var. Seçenekler arasında Apple'ın şu anki LCD sağlayıcıları olan Sharp ve Japan Display de bulunuyor. Apple'ın OLED ekranlarda aşması gereken önemli bir sorun ise bu ekranların zaman içinde eski performansını kaybettiğinin söylenmesi. Firma, söylenene göre bu sorunu çözmek üzere üreticilerle görüşmelere başlamış bulunuyor.
Değişikliklerin yapılacağı tarih 2018 olarak göründüğündeni bir sonraki iPhone'un yine LCD ekranla gelme ihtimali yüksek. Bu nedenle Apple, iPhone 7'de LCD ekranın renk isabetini, kontrast oranını artırmaya çalışacağı düşünülüyor. Yani son dedikodulara göre önümüzdeki sene OLED ekranlı iPhone 7'ler için çok fazla heveslenmemekte fayda var.

Kaynak: Chip.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.