Okuma yazma öğrenince kitap kurdu oldu

Okuma yazma öğrenince kitap kurdu oldu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Pınarcık köyündeki Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulunda hizmetli olarak görev yapan Nermin Demirdöğer (45), okuma yazma öğrendikten sonra çok sayıda kitap okumaya başladı.

Boş vakitlerinde sürekli kitap okuyan Demirdöğer, kitap kurdu oldu.

Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu öğretmenlerinin öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlattığı projeye Demirdöğer de katıldı.

İlköğretim okulunda hizmetli olarak görev yapan Nermin Demirdöğer bir yıl öncesine kadar okuma yazma bilmiyordu. Okuldaki öğrencilerin kitap okumasından etkilenen Nermin Demirdöğer önce okuma yazma öğrendi ardından aynı okulda eğitim gören yeğenlerine örnek olmak için kitap okumaya başladı. İlk başlarda sadece yeğenlerini okumaya teşvik etmek için kitap okuyan Demirdöğer, okumayı sevince boş vakitlerinde sürekli kitap okumaya başladı. Yaklaşık 8 ayda 25 kitap bitiren Nermin Demirdöğer, şunları söyledi: "Burada başladım okumaya. Çocuklarla beraber. Yeğenlerim var. Onlarla okumaya başladım. Çok kitap okudum. Sayısı belli değil. Çocuklarımda benimle beraber okumaya başladı."

OKULA KÜTÜPHANE KURULDU

Öğrencilere okuma alışkanlığını kazandırmak için 'Çocuğumla okuyorum' projesini başlattıklarını belirten Okul Müdürü Ömer Altunbaş, Nermin Demirdöğer'in de bu kampanya sayesinde kitap okuma alışkanlığı kazandığını söyledi. Altunbaş, kampanyayı başlattıktan sonra herkesin okula kitap bağışlamaya başladığını ve bin 120 kitap gelince kütüphane oluşturduklarını ifade etti. Çocuklarda okuma alışkanlığı kazanmasına yönelik Çocuğum Okuyor kampanyası düzenlediklerini anlatan Altunbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Adından anlaşılacağı gibi bu işe velilerimizi katarak hep beraber aile ortamında okumalarını sağladık. Bu kampanyayı yaparken aynı zamanda okulumuzda temizlik işlerimizde yardımcı olan Nermin Demirdöğer de kampanyaya katıldı. Kendisi hatta üstün bir başarı göstererek kısa zamanda okuması yok denecek kadar azken 15-20 kitap bitirdi. Şu an okulumuzda en çok okuyanlar arasında birinci durumda."

Çocuklarda okuma alışkanlığı olmadığını anlatan Altunbaş, şunları söyledi: "Birçok etkinlik yaptık ama istediğimiz bir okuma alışkanlığı kazandıramadık. Uzun tatil dönemlerinde okuma oranlarındaki dakikada okudukları kelime sayılarında azalma olduğunu fark ediyorduk. Bunu sürekli hale getirmek için okuma alışkanlığı kazandırmamız lazımdı. Ailede okuyan kimse olmadığı için aile bireyleri olmadığı için çocuklarımızda bu alışkanlığı kazanamıyor. Biz aile bireylerinin hepsinin aynı anda aynı ortamda okuma saatleri düzenlemeleri için onlarla görüşmeler yaptık. 1120 kitaplık bir Halk Veri Kütüphanesi oluşturduk. Velilerimizin kütüphaneden faydalanmalarını sağladık ve böylece aile ortamında okuyan bireyler oluşturmaya çalıştık. Çocuklarımıza da hemen yansıması oldu. Çocuklarımızdaki dakikada okudukları kelime sayıları 150-160'a kadar çıkan öğrencilerimiz oldu. Bu kampanyanın sonucunda birçok velimiz ve öğrencimiz okuma alışkanlığı kazandı. Kitaplara olan sevgi artmış oldu."

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.