"Okuma sevgisi inancımızın gereği ama"

"Okuma sevgisi inancımızın gereği ama"

Tarihçi ve Yazar Gürlek "Okuma sevgisi inancımızın gereği ama dünyada maalesef en az okuyan milletiz." dedi.

Tarihçi ve yazar Dursun Gürlek, "Okuma sevgisi inancımızın gereği ama dünyada maalesef en az okuyan milletiz" dedi.

Gürlek, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen "Tarih ve Kültür Sohbetleri" etkinliğinde "Kitap medeniyetinden tablolar" konulu konferansta, kendi eğitim yıllarında yaşadığı anıları belirterek, Türk kültürünün çok zengin bir kültüre sahip olduğunu söyledi.

"Ankara siyasetin başkenti, İstanbul kültürün başkentidir" diyen Gürlek, şöyle konuştu:

"Bu millet şerefli bir millettir. Halen de öyledir, kıyamete kadar da öyle olacaktır. Dünyada en kıymetlisi hürriyettir. Hürriyetten kıymetlisi yok. Tarih şuurunu kaybetmemiz lazım, mesleğimiz ne olursa olsun. Tarih, edebiyat ve şiir milletimizin ortak paydasıdır. Okuma sevgisi inancımızın gereği ama dünyada maalesef en az okuyan milletiz. Hoca sevgisi çok önemlidir. Hoca hakkı, ana-baba hakkından daha önemlidir. Dinimizin, örfümüzün, tarihimizin, kültürümüzün gereği bu. Maalesef, kendi güzelliklerimizi ve kültürümüzü bilmiyoruz. Kültür bakımından zengin bir ülkeyiz, fakat maalesef onları unutma bakımından, unutturma bakımından da yine bir numarayız. Son yıllarda büyük bir merak var tarihimize, medeniyetimize karşı. Okumanın yaşı yok. Türkçe çok önemli."

Konuşmanın ardından Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Gürlek'e üzerinde Şeyh Edebali Üniversitesinin amblemi bulunan tabak hediye etti.

Programa, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, üniversitenin Genel Sekreteri Rüştü Mumcu, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Refik Arıkan, öğretim üyeleri ve üniversite öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.