Okuma salonunda Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyorlar

Okuma salonunda Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyorlar

Bursa’nın İnegöl ilçesinde ortaokul ve lise öğrencileri, Peygamber Efendimiz'i (sav) hakkıyla tanımak ve tanıtmak amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından başlatılan "Herkes O'nu Okuyor" kitap okuma kampanyasına hazırlanıyor.

Adem Elitok'un haberi:

Haftada 3 saat bir araya gelerek birlikte kitap okuyan öğrenciler, yarışmada derece çıkarmayı amaçlıyor.

İnegöl Eğitim Sevenler Derneği (İNESDER) ve Lale Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (LALEDER), “Peygamber Yolu Okulu” isimli proje gerçekleştirdi. “Herkes O’nu Okuyor” yarışmasına hazırlık için başlatılan proje kapsamında, 9 hafta sürecek yoğun bir çalışma programı uygulamaya konuldu. Her cumartesi sabah 09.30-12.00 saatleri arasında bir araya gelen öğrenciler, Dr. Reşit Haylamaz’ın “Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz” kitabı ile Rahime Kaya’nın “Efendiler Efendisi Hz. Muhammed (SAV)” kitabını okuyor. Ayrıca, peygamberimizin hayata ile ilgili konuları öğretmenlerden dinliyor.

KAŞ: HAFTALIK TAKİP ÇİZELGESİ YAPTIK, DERECE ÇIKARMAK İSTİYORUZ

LALEDER Yöneticisi Aslıhan Kaş, Peygamber Yolu Okulu ismiyle yola çıktıklarını ve özellikle ortaokul ve lise öğrencilerine duyurular, ilanlar yaptıklarını belirterek, şunları dile getirdi: “Yoğun bir talep var şuanda. 50 öğrenci ile başladık ama çok yoğun talep var, 500’e kadar öğrenciyi her Cumartesi günü saat 09-12.00 arasında bu sınava hazırlıyoruz. Günde 3 saatlik bir okuma oluyor. Okuma, minik sınavlarla, dramalarla biz bu okumayı renklendirmeye, daha kalıcı hale getirmeye çalışıyoruz. Sınavda başarılı olmalarını istiyoruz, derece çıkarmak istiyoruz. Haftalık takip çizelgesi yaptık. Çocuklarımız buradan ayrıldığında, o hafta efendimizin hangi özelliği anlatıldıysa, onun hayata geçirilmesi, anlatılması, kaç kişiye anlattınız, salavat hedefleri var, güzel ahlaktan belli konuları işliyoruz, kitap okuma hedeflerini takip ediyoruz. Minik ödüllerle onların aşklarını, şevklerini artırmaya çalışıyoruz.”

DAŞTAN: BU YARIŞMANIN KAYBEDENİ OLMAYACAK

Okuma programına katılan 9.sınıf öğrencisi Burçin Daştan ise şunları söylüyor: “Ben Efendimiz kitabını okuyorum. Bu kitabı okumamın sebebi, peygamber efendimiz daha iyi bir şekilde anlamak ve onu tanıtmak amacıyla. Herkese tavsiye ederim, çok iyi bir kitap. İnşallah herkes okur. Ben yarışmaya hazırlanıyorum ama zaten bu yarışmada kaybeden olmayacak, herkes Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmiş olacak.”

5. sınıf öğrencisi Tuğba Çetin, Peygamber Efendimizi daha iyi tanımak için okuma yarışmasına katıldığını belirtirken, 7.sınıf öğrencisi Şevval Ergün de, “Hz Muhammed’in (SAV) hayatını tanıyabilmek için çok güzel bir yarışma, herkese tavsiye ederiz. Daha önce peygamber efendimizin hayatını okudum ama bu kitabı ilk defa okuyorum. Çok güzel bir kitap.” diye konuştu.

YAZICI: OKUL SINAVLARINDAN DAHA ÇOK ÇALIŞIYORUM

11.sınıfta okuyan Ümmügülsüm Yazıcı ise şunları kaydetti: “Ben de Efendimiz kitabını okuyorum. Daha önce peygamber efendimizin kişisel özellikleri ile ilgili kitaplar okumuştum ama bu kitabı ilk kez okuyorum. Bu kitapta sadece kişisel özellikleri yok, savaşlar da var, aile hayatı, eşleri de var. Bu kadar insanın böyle toplanıp, peygamber efendiniz hakkında bir şeyler öğrenmesi gerçekten güzel bir şey. Sınavda başarılı olur muyum bilmiyorum. Normalde okul sınavlarından daha çok çalıştığımı düşünüyorum, notlar tutuyorum.”

SAKINMAZ: HER SAYFAYI 2-3 KEZ OKUYORUM, ALTINI ÇİZİYORUM

Yarışmada derece almak istediğini söyleyen 6.sınıf öğrencisi Nisanur Sakınmaz, “Her sayfayı ikişer üçer defa okumaya çalışıyorum, anlamaya çalışıyorum, önemli yerlerin altını çiziyorum, notlar alıyorum. Her gün böyle okuyorum. Daha önce peygamber efendimizin hayatını okumuştum ama bu kitapta bilmediğim birçok şey var. Peygamber efendimizin kızının adının değişik olduğunu öğrendim. Öyle şeyler öğreniyorum.” şeklinde konuştu.

6.sınıf öğrencisi Hatice Kübra Demir de, “Hz Muhammed Efendimizi okuyorum. Çok güzel bir kitap, anlıyorum. Zaten bizim yaşımıza uygun olarak yazılmış. Bu yarışmanın kaybedeni olmadığı için iddialıyım.” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.