Okullardaki yabancı dil eğitiminde yeni dönem

Okullardaki yabancı dil eğitiminde yeni dönem

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Gençoğlu, "Öğrencilerimizin yabancı bir dilde kendi kültürlerini ve medeniyetlerini ifade edebilir bir takım becerilere sahip olmasını arzuluyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, öğrencilerin yabancı bir dilde de kendi kültürlerini ve medeniyetlerini ifade edebilecekleri becerilere sahip olmasını arzu ettiklerini söyledi.

Gençoğlu, Trakya Üniversitesi ile okullarda seçmeli olarak okutulması planlanan Arnavutça ve Boşnakça seçmeli derslerinin müfredatının hazırlanması protokolü töreni için geldiği Edirne'de, AA muhabirinin soruları üzerine, 5. sınıflara yönelik İngilizce ağırlıklı müfredatın gelecek yıl pilot uygulama olarak başlayacağını belirtti.

Yabancı dil eğitiminde yeni bir döneme geçileceğini vurgulayan Gençoğlu, şöyle konuştu:

"Müfredatta 20 saate kadar bir yabancı dilin yanı sıra Türkçe, matematik, seçmeli ders olarak da beden eğitimi, resim ve müzik dersleri olacak. Burada hedefimiz öğrencilerimizin yabancı dildeki temel beceriler olarak kabul edilen dinleme, konuşma, yazma ve anlama becerilerini geliştirmesi. Bu bağlamda önümüzdeki yıldan itibaren pilot çalışmaları başlatılacak ve online birtakım kaynaklar, öğretmen eğitimi gibi unsurları işin içerisine dahil ederek aktif bir yabancı dil becerisi edinme sürecine dahil olacağız."

Gençoğlu, öğrencilerin bir yabancı dile temel eğitim seviyesinde sahip olmasının önemine değindi.

Öğrencilerin kendilerini yabancı bir dilde de ifade edebilecek konuma gelmesini hedeflediklerini aktaran Gençoğlu, "Biz öğrencilerimizin kendi dillerinde kendilerini ifade edebildikleri gibi yabancı bir dilde de kendi kültürlerini ve medeniyetlerini ifade edebilir bir takım becerilere sahip olmasını arzuluyoruz. Temel hedefimiz budur." diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum