Okullarda yeni dönem: Devamsızlık süresi değişti

Okullarda yeni dönem: Devamsızlık süresi değişti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği”nde başarıyı ve disiplini artıracak bir dizi değişikliğe gidildi.

Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle devamsızlık hakkı 45 günden 30 güne indirilirken, cep telefonu gibi bilişim araçlarının ve sosyal medyanın kötü amaçlı kullanımı disiplin cezaları arasına girdi. Okulda tütün ve tütün ürünlerini içmenin yanı sıra bulundurulmasının da yasaklandığını belirten Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kurucu Müdürü Pakize İşçi, “Düzenlemelerin öğrencilerin başarı ve disiplinini artıracağını düşünüyorum” dedi.  

 Devamsızlık süresinin 45 günden 30 güne düşürülmesinin eğitim-öğretim açısından faydalı olacağını dile getiren Özel İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Okul Müdürü Baki Akyüz de, “Yönetmelikteki değişikliklere göre devamsızlık hakkının 10 günü mazeret bildirmeksizin, 20 günü ise veli izni ile yapılabiliyordu. Toplamda 30 gün olan devamsızlık hakkı bu yıldan önce 45 gün idi. Bizler, devamsızlık hakkının yeni düzenlemeyle düşürülmesinden memnunuz. Çünkü bunu kötüye kullanan öğrenciler de olabiliyordu. Okula devam süresi uzadıkça başarının da artacağına inanıyoruz” diye konuştu.
 
  "TÜTÜN ÜRÜNÜ BULUNDURMAK YASAK"
 
  Yönetmelikte yapılan değişikliklerden dikkat çeken bir diğer düzenleme ise, cep telefonunun okullarda kullanımı ile ilgili oldu. Cep telefonlarının amacının dışında başka kişilere zarar verecek şekilde kullanılmasının önüne geçebilmek için getirilen yeni düzenlemeyle “bilişim cihazlarını amaç dışı kullanmak” yasaklandı. Yönetmelikte dikkat çeken bir diğer değişiklik ise, tütün ve tütün ürünlerinin okulda bulundurulmasının yasak olması. Önceki dönemlerde yalnızca tütün ve tütün ürünü içmek yasak iken, bu dönemde bulundurmak bile öğrencinin disiplin cezası almasınına neden olacak. 

Star 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.