Okullarda Nurcu yetiştirilecek

Okullarda Nurcu yetiştirilecek

Ulusalcı basın Hadis öğretilmesini böyle gördü

Ahmet Bilgi'nin haberi:
 
RİSALEHABER-Ulusalcı medya okullarda maneviyatın öğretilmesinden rahatsız oldu. Birgün ve Aydınlık gazeteleri "Saygı ve Sevgiye Değer Bir Varlık Olarak İnsan, Aile ve Toplum, Ahlak ve Değerler, İnsanın Sorumluluğu, Sabır, Adalet, Hayat ve Anlamı, Dua ve İbadet, İktisat, Kanaat ve Şükür" başlıklarının yer aldığı ve her konuda Hazreti Muhammed’in (asm) sözlerine dayanan seminer notlarında “En büyük hastalık ve musibet Allah’ı tanımamaktır” ifadelerini eleştirdi.
 
Gazetelerin haberi şöyle:
 
AKP hükümeti, tüm eğitim kurumlarında öğrencilere ‘Değerler Eğitimi’ vermesi için AKP’ye yakınlığı ile dikkat çeken Nurcu Hizmet Vakfı ile anlaştı.
 
Milli Eğitim Bakanlığı ile Hizmet Vakfı arasında imzalanan protokole göre bahsi geçen vakıf okullarda 'değerler eğitimi' verecek. AKP hükümetine yakınlığıyla bilinen Hizmet Vakfı'nın vereceği eğitim konularını içeren genelgesi okul müdürlüklerine gönderildi.
 
Genelgede, milli ve manevi değerlere olan ihtiyacın arttığı vurgusu yapılarak şöyle denildi: Son günlerde değer dünyamızdaki bir erozyondan, şiddetten, kötü alışkanlıklara bulaşma yaşının aşağılara indiğinden sıkça söz edilmektedir. Bu hususlarda aileden okula, medya kuruluşlarından sivil toplum örgütlerine kadar herkesin sorumluluğu vardır. Bu sorumluluk çerçevesinde bir sivil toplum örgütü olan Hizmet Vakfı da üzerine düşen görevi fedakarlıkla yerine getirmek istemektedir.
 
'AHLAKİ DEĞERLERİN KAYBI TERÖRE ZEMİN HAZIRLIYOR'
 
Bu eğitim ve öğretim yılında tüm eğitim kurumlarında verilecek olan 'değerler sistemi' seminerlerinin konu başlıkları şöyle: Saygı ve Sevgiye Değer Bir Varlık Olarak İnsan, Aile ve Toplum, Ahlak ve Değerler, İnsanın Sorumluluğu, Sabır, Adalet, Hayat ve Anlamı, Dua ve İbadet, İktisat, Kanaat ve Şükür.
 
Seminer notlarında, tüm canlıların aynı yaratıcı tarafından yaratıldığı, dinin öğrettiği kuralların uygulanması gerektiği, manevi ve ahlaki değerlerin kaybının teröre zemin hazırladığı değerlendirmeleri yer alıyor. Her konuda Hazreti Muhammed’in sözlerine dayanan seminer notlarında “En büyük hastalık ve musibet Allah’ı tanımamaktır” deniliyor.
 
'EĞİTİM GERİCİLEŞTİRİLİYOR’
 
Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca: Milli Eğitim Bakanlığı değerler eğitimi konusunda yapılacak bu çalışmayı bizimle hiç paylaşmadı, ilk defa duyduk. Bu önemli bir sorun içeriğini, kapsamını, neyin hedeflendiğini eğitimcilerle ve sendikamızla paylaşmadan tek taraflı belirlemesi önemli bir problem.
 
Hizmet Vakfı gibi eğitimin dışındaki çeşitli cemaatlere yakın çevrelerle bu tür düzenlemelerin yapılması sakıncalı. Öğretmene hangi rol biçiliyor, öğrenciler için hedeflenen müfredat nasıl oluşturulmuş, konu başlıkları nasıl belirlenmiş, bu tür vakıfların rolü nedir, bütün bunlar bizim itiraz noktalarımız.
 
Hükümetin yanında yer aldı
 
92 yaşındaki Abdullah Yeğin’in ağabeyliğini yaptığı Hizmet Vakfı, Bediüzzaman Saidi Nursi öğretisini temel alıyor. Yurtlarında ve evlerinde Bediüzzaman’a ait Risaleleri okutan Gülen Cemaati’nin, izin istemeden bu kitaplarda sadeleştirmeler ve tahrifat yapması iki dini grubun arasını açtı. Hükümet ile Cemaat arasında yaşanan çatışma döneminde Hizmet Vakfı hükümetin yanında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum