Okullarda ders başlangıç saatleri değişecek mi? Veliler tepkili

Okullarda ders başlangıç saatleri değişecek mi? Veliler tepkili

Türkiye, kış saati uygulamasından vazgeçerek kalıcı olarak yaz saati uygulamasına geçti. Tepkiler sonuç vermedi ve geçtiğimiz günlerde bakanlık uygulamada kalınacağını açıkladı. Fakat "sabahçı" öğrenciler karanlıkta okula gidiyor ve veliler rahatsız.

Türkiye, geçtiğimiz aylarda alınan bir karar ile artık saatler ile oynanmayacağını ve yıl boyu "yaz saati"nde kalacağını açıklamıştı. Bu durum sonbahar aylarında pek sorun oluşturmasa da, kış aylarının gelişi ile birlikte başta sabah okula gitmek zorunda olan "sabahçı" öğrenciler olmak üzere, işi sabah olan herkesi rahatsız etmeye başlamıştı.

Sabahçı öğrencilerin gece karanlığında okula gitmek zorunda kalması başta güvenlik olmak üzere pek çok sorun doğurmuştu. Özellikle veliler, sabah okula gönderdikleri çocuklar konusunda endişe duymaya başlamıştı.

Konu ile ilgili tepkiler çığ gibi büyüyor. Velilerin pek çoğu sabah saatlerinin zifiri karanlığında çocuklarını okula göndermekten dolayı endişe duyduklarını belirtiyor.

Gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrilmişken, Bakanlık da ders saatlerinin belirlenmesinin valilik tarafından olabileceğini hatırlattı. Konu ile ilgili açıklama yapan MEB; "Ders saatlerini belirleme yetkisi valiliklerde. 20 Mayıs 2016 tarihli genelgenin dışında valiliklere gönderilecek yeni bir genelge yok" ifadelerini kullandı.

Konu için şimdi gözler Valiliklerde. Özellikle sabah saatleri çok karanlık geçen Batı illerimizdeki valiliklerin konu ile ilgili harekete geçmesi bekleniyor.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.