Okullarda ders başlangıç saatleri değişecek mi?

Okullarda ders başlangıç saatleri değişecek mi?

2016 Yılının kış mevsimi itibari ile yaz saati uygulamasında sabit olarak kalınması öğrencilerin karanlıkta okula gitmesine neden oluyor. Karanlık zamanların pek çok tehlike getirmesi, Eğitim-Bir-Sen'in de dikkatini çekti.

2016 yılında alınan bir karar ile Türkiye artık Kış Saati Uygulaması'nı kullanmama kararı aldı. Türkiye'nin saati doğudaki saat diliminde sabit olarak kaldı ve 1 saat geri alınmadı. Bu her ne kadar Güneş Batış Saati'nin geç olmasına sebep olsa da, sabahları da karanlık saatlerin başlangıcı anlamına geldi.

Sabahçı olarak bilinen ve dersleri sabah olan İlköğretim ve Lise öğrencilerinin de dersleri sabah erken saatlerde. Pek çok öğrenci sabah güneşi görmeden sokağa çıkmak zorunda kalıyor. Bu da velileri tedirgin ediyor. Karanlık saatlerin okula yaya veya servisle gidenler için tehlike arz ettiğini söyleyen bazı veliler durumdan şikayetçi.

Konu Eğitim-Bir-Sen'in de dikkatini çekmiş durumda. Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman;

 "Psikologlara göre geç ve erken saatteki dersler öğrencilerin fiziksel, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimleri açısından uygun değil. Öğretmenler de bu saatlerde derslerin verimsiz geçtiği görüşünde"

Kış aylarının gelmesi ile birlikte Güneş'in doğma saatleri de giderek gecikecek. Bu da öğrencilerin daha da karanlık bir saatte okula gitmelerine sebep olacak. Bu nedenle Eğitim-Bir-Sen okul başlangıç saatlerinin biraz daha ileri alınmasını istiyor.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.