Okuldaki katliamı bile kesin bir dille lanetleyemediler

Okuldaki katliamı bile kesin bir dille lanetleyemediler

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "saldırının savaş suçu teşkil edebileceğini" söylemesi şaşkınlıkla karşılandı

Rusya ve Esed rejiminin 22 öğrenci ve 6 öğretmenin öldüğü saldırı sonrası Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, "saldırının savaş suçu teşkil edebileceğini" söylemesi şaşkınlıkla karşılandı. 

Yüzbinlerce insanın öldürüldüğü bölgede hâlâ "edebileceği", "onlar yaptıysa" gibi tereddütlü cümleler kullanan Ban Ki-mun'un bu tavrı katillere en büyük desteklerden birini veriyor.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Ban Ki-mun'un İdlib'deki saldırı nedeniyle "dehşete düştüğü" belirtildi. Açıklamada "saldırının kasıtlı olması halinde" bunun savaş suçu sayılacağı" ifadesinin yer alması insan aklıyla dalga geçmenin farklı bir versiyonu olarak değerlendirildi. 

Genel Sekreter Ban'ın, bu ve Suriye'deki benzer saldırılara ilişkin hızlı ve tarafsız soruşturma yapılması çağrısı yaptığı kaydedilen açıklamada, "Bu korkunç saldırıların tüm uluslararası tepkilere rağmen devam etmesinin en büyük nedeni faillerinin hesap verme korkusu yaşamamalarıdır." ifadeleri kullanıldı.

İdlib'de yerleşim yerlerine dün yapılan hava saldırıları sonucu çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti. UNICEF, Has beldesindeki okulun isabet alması sonucu 22 öğrenci ile 6 öğretmenin hayatını kaybettiğini ve bunun Suriye iç savaşındaki en kanlı okul saldırısı olduğunu duyurmuştu.
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum