Okuldaki başörtülü öğrenciler fişleniyor

Okuldaki başörtülü öğrenciler fişleniyor

Okulda başörtülü öğrenciler fişlenmeye başladı.

Dağıstan'ın başkenti Mahaçkale'deki okullarda öğrenciler için özel sınıf 'pasaportu' oluşturuldu. Bu pasaportla, kız öğrenciler, başörtülü olup olmadığına göre tasnif ediliyorlar.

Haberi Dağıstanlı avukatların oluşturduğu "Adalet" grubunun üyesi, avukat Ziyautdin Uvaisov açıkladı. Uvaisov, kızının sınıf pasaportunu gördüğünü ve başörtüsü bölümünün bulunduğunu söyledi.

Kafkas Knot Ajansı da 20 Eylül'de Mahaçkale'deki okullarda eğitim gören öğrenciler için özel sınıf “pasaportu” oluşturulduğu, haberinin kendilerini ulaştığını bildirmişti.

Öğrenciler için oluşturulan özel sınıf “pasaportunda” çocuğun yetim olup olmadığı, ailenin çocuğa nasıl davrandığı, öğrencinin özel denetime ihtiyacı gibi 11 bölüm bulunuyor. 11.bölümde ise kız çocuğunun başörtülü olup olmadığı belirtiliyor. Adı geçen okul yönetimi henüz haberle ilgili yorum yapmadı.

"Kafkas Knot" ajansı daha önce de Rusya'nın çeşitli eğitim kurumlarında başörtüsü yasağı kararı alındığını duyurmuştu. Nazran şehri lisesi, Volgograd Devlet Üniversitesi ve Moskova'daki Tıp Enstitüsü tıbbi kolej öğrencileri de bu konuda şikayetlerini belirtmişlerdi.

Stavropol bölgesinde avukat Musa Musayev bu yasağı mahkemeye taşımak istemiş, ancak mahkeme bu talebi reddetmişti.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.