Okulda yeni maaş sistemi

Okulda yeni maaş sistemi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, öğretmenlere ve üniversitede görev yapan akademisyenlere yönelik yeni bir çalışmayı açıkladı.

 Uludağ Ekonomi Zirvesi'ne katılan Babacan, yetişmiş insan gücünün cari açıkla mücadelede önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayarak, bu amaçla eğitim sisteminde yeni düzenlemelere gidileceğini açıkladı.

ÖNCE ÜNİVERSİTELERDE
Öğretmenleri işe alırken, eğitirken ve çalışırken performanslarının ölçülmesi gerektiğini ifade eden Ali Babacan, "Bir ülkede insanlar ne kadar yüksek katma değer üretiyorsa ekonomi de o oranda büyüyor" diye konuştu. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yeni sistemi şöyle anlattı: "Şu anda performans değerlendirme gibi bir sistemimiz yok. Öğretmen stratejimizi gözden geçiriyoruz. Öğretmenlerin iş performanslarını ölçmek gerek. Üniversiteler için çalışmaya başladık. Üniversite sistemimizde bir devrim olacak. Araştırma görevlilerinden profesörlere kadar performansı ölçüp, ona göre bir ücret modeli oluşturmayı düşünüyoruz. Daha sonra ilköğretim, ortaöğretim ve lisede de performans ölçülecek. Gerçekten iyi çalışan, iyi bir performans ortaya koyan bunun karşılığını alır."

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.