Okula giden çocuklarda ara öğün ihmal edilmemeli

Okula giden çocuklarda ara öğün ihmal edilmemeli

Diyetisyen Duygu Deniz, okul çağındaki çocukların gün içerisindeki öğün sayısının beşe bölünmesi gerektiğini ve bunun okul başarısı için önemli olduğunu ifade etti.

Deniz, çocukların dikkatli olmaları ve derslerini takip etmeleri içinde normal öğünlerle birlikte gün içindeki öğün sayısının 5 olması gerektiği uyarısında bulundu.
 
Okula giden buluğ çağındaki çocukların beslenme düzenleri ile ilgi bilgi veren Kayseri Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, büyüklere önerilen ara öğün kuralının çocuklarda da geçerli olduğunu belirtti. Okul çağındaki çocukların da gün içerisindeki beslenme sayısının beşe bölünmesi gerektiğini ifade eden Diyetisyen Duygu Deniz, özellikle öğleden sonraki ara öğünün çocuk beslenmesi açısından önemine dikkat çekti.
 
Diyetisyen Duygu Deniz, "Çocuklara da ara öğünlerle birlikte 5 öğün öneriyoruz. Çünkü o yaştaki çocuklar çok hızlı büyüyor. Çocukların en çok acıktığı vakitler öğleden sonraki saatler. O nedenle öğleden sonraki saatlerde ara öğünü daha zengin olabilir. Küçük bir tost ya da poğaça tercih edilebilir. Bu ara öğünde protein ve karbonhidratın bir arada bulunması önemli. Öğleden önceki ara öğün için de beslenme çantasına meyve ya da meyveli yoğurt konulabilir." diye konuştu.
 
KAHVALTI VE ÖĞLE YEMEĞİ PROTEİN AĞIRLIKLI
 
Okul çağındaki çocuklarda kahvaltı ve öğle yemeklerinin protein ağırlıklı olması gerektiğine dikkat çeken Diyetisyen Duygu Deniz, akşam yemeğinde büyüklerdeki gibi hafif yiyecekler tüketilmesini önerdi. Diyetisyen Duygu Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kahvaltı için yumurta, peynir ve bunların çeşitleri, 1 bardak süt, yağ için zeytin, protein zenginliği bakımından kabuklu kuruyemiş tavsiye ediyoruz. Çocuk hareketli ise, bal, reçel, pekmez, kalsiyum, magnezyum, çinko gibi mineraller ve demir vitamini içerdiği için tahin-pekmez tercih edilebilir. Tahıllı ekmek daha iyi bir tercih olacaktır. Krep ya da gözleme var ise ekmek tercih edilmeyebilir. Hepsinden azar azar olacak miktarlarda dengeli bir kahvaltı öğünü sağlanabilir. Öğle yemeği de yine protein ağırlıklı olmalıdır."
 
KANTİNDEN ALINAN YİYECEKLERE DİKKAT!
 
Kantinden alınan yiyeceklere dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Diyetisyen Duygu Deniz, "Çocukların beslenmesindeki en büyük hata kantinden beslenmek. Abur cubur ve şekerli, gazlı içecekleri alan çocuk öğünlerini aksatıyor ve boşa enerji almış oluyor. Bu nedenle kantinden alışveriş yapacaksa bile aile sağlıklı yiyecekler konusunda çocuğu iyi yönlendirmeli." ifadelerini kullandı.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.