Okula devam için teşvik geliyor

Okula devam için teşvik geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Şartlı Nakit Transferi Yardım Programı kapsamını genişletiyor.

Buna göre. liseye devam edip 9, 10 ve 11. sınıfta okuyan ve programdan yararlanan öğrencilere 2014-2015 ve 2015-2016 eğitim öğretim dönemlerinin aralık aylarında kişi başı, senede bir kere olmak üzere, 60 avro sınıfa devam teşviki verilecek.

Türkiye’de 2003 yılından beri uygulanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Şartlı Nakit Transferi Yardım Programı’nın (ŞNT), kapsamı genişliyor. Bu çerçevede liseye devam eden ve programdan faydalanan 9,10 ve 11. sınıf öğrencilerine 2014-2015 ve 2015-2016 eğitim öğretim dönemlerinin aralık aylarında kişi başı, senede bir kere olmak üzere, 60 avro sınıfa devam teşviki verilecek.

DEVAM ARTIŞI  HEDEFLENİYOR

Öğrencilerin okul devamlılığının artırılmasını hedeflenen projeyle, yardımdan faydalanan öğrencilerin okulu erken bırakma risklerine karşı da bir takım tedbirler alınacak. Problemi bilimsel yöntemlerle inceleyen; eğitim, danışmanlık, rehberlik, anket, çalıştay, etki değerlendirme çalışması gibi faaliyetler gerçekleştirilecek. Öte yandan erken okul bırakma riski içerisinde olan ve yardımdan faydalanan lise öğrencilerine ve ailelerine rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilerek okulu bırakma sorunu çözülmeye çalışılacak.

YARDIMLA  ORAN DÜŞTÜ

Avrupa Birliği IPA-4 kapsamında verilen destekle “Türkiye’deki Şartlı Eğitim Yardımı Programının Lise Devam Oranları Üzerine Etkisinin Arttırılması Projesi”  tanıtım programında konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, projenin devamlılığa faydalarını iki yıl boyunca takip edeceklerini belirterek, “İlkokul ve ortaokulda yakaladığımız devamlılık başarısına liselerde henüz ulaşamadık. Projenin öğrencilere sağladığı katkıyı takip edeceğiz. Sonuçta devam oranlarına fayda sağlanmış olursa kendi kaynaklarımızla projeyi devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Tatil zili cuma günü çalacak

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen 23 Ocak Cuma’dan itibaren yarı yıl tatiline girecek. Tatilin ardından eğitim öğretim yılının ikinci yarısı, 9 Şubat Pazartesi başlayacak. Eğitim-öğretim yılı 12 Haziran’da da tamamlanacak. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı ise 14 Eylül Pazartesi başlayacak. 
İkinci dönem 8. sınıf öğrencileri, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 29-30 Nisan’da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavı da 16-17 Mayıs’ta yapılacak. Sınav sonuçlarının ise haziranda açıklanması planlanıyor. 

Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.