Okul öncesi Kur'an-ı Kerim eğitimi

Okul öncesi Kur'an-ı Kerim eğitimi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen "Kuran Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi" kapsamında, 4- 6 yaş grubundaki çocuklara oyun ve şarkılarla temel dini bilgiler öğretiliyor.

Kur'an Kursunda yaş sınırının kaldırılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı, 'Kuran Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi' hazırladı. Proje kapsamında, anneleri Kur'an kursuna giden 4- 6 yaş grubundaki çocuklar için eğitim sınıfları açılması kararlaştırıldı ve pilot olarak seçilen Ankara, İstanbul ve İzmir'de 10'ar, Adana, Kayseri, Diyarbakır, Gaziantep, Samsun, Erzincan ve Rize'de 5'er sınıfı geçmeyecek şekilde hazırlık yapıldı.

Kuran Kurslarında kursiyer olarak eğitim gören kadınların 4-6 yaş grubundaki çocukları için açılması planlanan kreşlerde görevlendirilmek üzere de Kur'an Kursu öğreticileri arasından 'okul öncesi eğitimi sertifika programına' katılmış kişiler seçildi.

Proje sayesinde Kur'an Kursuna katılan annelerin çocukları küçük yaşta hem dini bilgileri öğreniyor hem de okul öncesi eğitim alma olanağına kavuşuyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum