Okul kıyafetlerinde kanserojen madde uyarısı

Okul kıyafetlerinde kanserojen madde uyarısı

Yeni eğitim yılının başlayacağı bugünlerde, okullarda velilerin seçeceği okul kıyafeti konusunda uzmanlar uyarıyor.

Uzmanlar,velilerin oylamayla seçeceği okul kıyafetinin kumaş seçimi konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirterek, velilerin teri çeken pamuk ağırlıklı giysileri tercih etmelerini tavsiye ediyorlar.
 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, öğrenci kılık ve kıyafetleri konusunda okullarda birlik ve beraberliğin sağlanabilmesi için yayınladığı genelgenin ardından kıyafetleri de veliler seçecek. 15 Eylül'de başlayacak eğitim yılında velilerin dikkat etmesi gereken en önemli konu ise sağlıklı ürünler ve kanserojen maddesi içeren ürünlerden uzak durulması. Bu konuya dikkat çeken uzmanlar, yoğun alışveriş dönemi öncesi çocuklara okul kıyafeti alımında, kanserojen maddelere karşı dikkatli olunması gerektiğini işaret ederek, anne-babaları kıyafet seçiminde uyarıyor.
 
Özellikle okul kıyafeti almak isteyen velileri kumaş seçimi konusunda uyaran uzmanlar, kıyafetleri insan sağlığı açısından önemine dikkat çekiyor. Türkiye, her yıl 17 milyon öğrenci ders başı yapmadan önce okul kıyafeti almak için alışverişe çıkıyor. Okul kıyafeti alımında dikkatli olunması gerektiğini ifade eden uzmanlar, bazı tekstil ürünlerinin üretiminde kullanılan boya ve kimyasalların çocuklarının sağlığını etkilediğini belirtiyor. Uzmanlara göre; kullanılan kanserojen etkili azo boyar maddelerin, ve yine yapılan son işlemlerde kullanılan alerjik kumaş boyalarının ağır metal içerdiğini belirterek, gömlek ve tişörtlerden terleme yoluyla insan vücuduna geçen boyaların, insan DNA'sı üzerinde etkili olarak, kanseri tetiklediğini vurguluyorlar.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.