Okul bahçesinde hasat sevinci

Okul bahçesinde hasat sevinci

Çocuklara doğa bilinci kazandırmak amacıyla yaşama geçirilen "Yeşil Terapi Programı" kapsamında okul bahçesine kurulan serada ilk hasat öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

Ankara'da özel bir okulda sebze dikimi yapılan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da ziyaret ettiği serada, öğrenciler düzenledikleri etkinlikle ilk hasatlarını gerçekleştirdi.

Yetiştirilen sebzeler, okulda öğrencilerin kurduğu "Minik Şefler Kulübü" üyeleri tarafından salata yapılarak diğer öğrencilere ikram edildi. 

Ankara Özel Çözüm Koleji Kampüs Müdürü Derviş Ünlü, "Yeşil Terapi Programı" kapsamında gerçekleştirdikleri etkinliklerle doğadan kopan nesilleri tekrar doğa ile buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerden Hüseyin Peker, bitkilerin büyüme sürecine bizzat tanık olmanın heyecanını yaşadığını söyledi.

Sevda Nur Atalay, "Seranın içi çok sıcak oluyor, bitkiler yemyeşil ve kocaman oldu. Mutlu oldum, hoşuma gitti. Ellerimizle ürünleri koparıp sepete koyduk." dedi.

Bitkilerin serada büyüdüğünü gördüğü an çok şaşırdığını dile getiren ilkokul ikinci sınıf öğrencisi Hüma Nur Ay ise "Hem şaşırdım hem sevindim. İçeride her bitkinin tohumunu aynı zamanda toprağa attık ama bugün birçoğu farklı büyüklükteydi. Bu bana ilginç geldi." şeklinde konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.