Okul alışverişi e-ticaret pazarını da hareketlendirdi

Okul alışverişi e-ticaret pazarını da hareketlendirdi

E-ticaret sektörünün alışverişi kolay ve avantajlı hale getiren özelliklerinden okul alışverişi döneminde aileler de yoğun olarak faydalanıyor.

Okul alışverişi döneminde aileler ve öğrenciler, tek bir noktadan tüm okul gruplarına ait ürünlere avantajlı fiyatlarla ulaşabiliyor. E-ticaret ile ihtiyaçlarını çözen aileler, sadece birkaç işlemde kolayca sipariş vererek, ürünlerin adreslerine gelmesini bekliyor.

Hepsiburada.com online okul alışverişi verilerini açıkladı. Buna göre, online okul alışverişinde son 3 yıldır, her yıl ortalama yüzde 75 artış gerçekleşirken, 2015'te bu rakam yüzde 100 oldu.

Hepsiburada.com tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni eğitim öğretim yılı yaklaşırken ailelerin okul alışverişi telaşı, e-ticaret pazarını da hareketlendirdi.

Hepsiburada.com'un son 3 yılın okul alışverişi dönemlerini mercek altına alan analizine göre, online okul alışverişlerinde her yıl ortalama yüzde 75 artış gerçekleşiyor. 2015 yılında ise bu rakam daha da büyüyerek, geçen yıla göre Türkiye çapında yüzde 100 arttı.

Okul ürünleri ve kırtasiye satışlarında yılın diğer dönemlere göre ise yüzde 150 oranında önemli bir artış gerçekleşti. 

Açıklamaya göre, okula dönüş döneminde tüketiciler tarafından en çok tercih edilen alışveriş platformları arasında yer alarak fiziksel mağazalarla yarışan hepsiburada.com, tüketicilere sunulan ürün sayısını geçen yıla göre yüzde 30 artırdı.

Hepsiburada.com, gelen yoğun talebi karşılamak için 2014'te 10 bin olan farklı ürün sayısını,13 bin farklı ürüne çıkardı. Lisanslı okul çantaları, kalemler, defterler, boyama setleri gibi temel okul ürünleri en çok talep edilen ürünler arasında yer alıyor.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.