Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nde Büyük Değişim!

Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nde Büyük Değişim!

Milli Eğitim Bakanlığı, 'Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nde köklü değişikliklere gitti. Buna göre artık okul müdürleri de okul aile birliğinde yer alacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde yapılanma çalışmaları kapsamında Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gitti. Söz konusu taslak, okul aile birliği yönetiminde okul yöneticilerine de yer açarken okullara sahip olduğu imkanları belli bir ücret karşılığı halkın kullanımına açabilme imkanını da tanıyor.

Türkiye gazetesinden Gökha Kaya'nın haberine göre 100'den fazla öğrencisi bulunan okulların okul aile birliklerinin yönetimi seçimle belirlenen veliler ile okul müdürü olmak üzere beş üyeden oluşacak. Okul müdürünün yerine müdür yardımcısı yönetimde yer alabilecek.
100'den az öğrencisi olan okullarda da durum değişmiyor ve okul aile birliği yönetimindeki üyesi sayısı 5'ten 3'e düşerken okul müdür veya müdür yardımcısı yönetimde yer almaya devam ediyor.

Okul müdürlerinin okul aile birliği yönetimine girmesiyle okul aile birlikleri tarafından toplanan bağışların nerelere harcanacağı konusunda okul müdürleri de söz hakkına sahip olacak. Söz konusu değişiklik, okul aile birliklerinin çalışmalarının okul müdürüleri tarafından daha iyi denetlenmesinin sağlanmasını amaçlıyor.
Taslak, okulların sahip olduğu imkanlar dahilinde gelirlerini artırma yolunu da açıyor. Öyle ki halı saha maçı yapmaya uygun okul bahçeleri, Spor salonları ile tiyatro ve gösteri salonları eğitim öğretim saatleri dışında kullanılmak şartıyla 5 yıl süreyle kiraya verilebilecek.

Okul bahçelerinin otopark, çay bahçesi gibi amaçlarla kiraya verilme süresi de 1 yıl ile sınırlandırılıyor. Taslak kabul edilirse okullar sahip oldukları konferans salonu, çok amaçlı salon ve benzeri diğer kapalı alanları saatlik, günlük ve haftalık olarak kiralayarak kullanıma açabilecek.

stargundem

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.