Okul, Müslüman ve Hristiyan öğrencilerin duası ile açıldı

Okul, Müslüman ve Hristiyan öğrencilerin duası ile açıldı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde 2 milyon 540 bin öğrenci ders başı yaptı.

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde 2 milyon 540 bin öğrenci ders başı yaptı. Okullarda birbirinden güzel törenler yapıldı. Köln'deki Zehnthof İlkokulu'ndaki açılış ve tanışma töreni ise diğerlerinden farklıydı. Öğrencilerinin çoğu Müslüman olan okulda İslamiyet ve Hristiyanlık adına hoşgörü mesajları verildi. Törende Kuran-ı Kerim'den ve İncil'den pasajlar okundu. Öğrencilerin mini tiyatro oyunları ve söyledikleri şarkılar da açılışa renk kattı.
 
'BAYRAMLARI DA BİRLİKTE KUTLUYORUZ'
 
Zehnthof İlkokulu'nda Türkçe Anadil Dersi ve Din Kültürü Öğretmeni olan Ahmet Akgün, "Biz bu töreni okulun açılışında ve kapanışında 9 yıldır yapıyoruz. Çünkü okulumuzun yüzde 80'den fazlası Müslüman öğrenciler. Törene Hristiyan ve Müslüman tüm öğrenci ve veliler katılıyor. Biz birlikte bir şeyler yapabileceğimizi göstermek istiyoruz. Okul müdürümüz buna çok önem veriyor. Ancak böyle, bir uyumdan söz edilebilir. Müslüman ve Hristiyan bayramlarını da yine birlikte kutluyoruz. Törenlerde ve bayramlarda İslamiyet'in dışlamayan hoşgörü anlayışını ön plana çıkarıyorum" diye konuştu.
 
'SORUNLARI ÇOCUKLARINIZA YANSITMAYIN'
 
Meslekte 34 yılını dolduran tecrübeli öğretmen Ahmet Akgün anne ve babalara çocuklarının okul başarısı için de şu tavsiyelerde bulundu:
 
"Veliler çocuklarının eksiklerini biliyorlar. Çocuklarını ona göre eğitmeliler. Çocukların ders çalışabilmesi için evlerinde sakin bir ortam hazırlamalılar. Ayrıca okulla ilişkileri çok iyi olmalı. Eğer bir sorun varsa öğretmen veya okul müdürüyle doğrudan temasta bulunmalılar. Problemler küçükken çözülmeli. Bir de şunu belirtmek isterim; ayrılan çiftler sorunlarını çocuklara yansıtmamalı. Aksi takdirde bu çocukların okul başarısı düşüyor. ya saldırgan ya da içe kapanık oluyorlar. Benim gözlemim bu şekilde."
 
'ÖĞRENCİLER BİRBİRLERİNİ TANIYORLAR'
 
Okul Müdürü Christiane Hartmann okullarında neden dini ögelerin öne çıktığı bir tören yaptıklarını şu sözlerle anlattı:
 
"Biz farklı dinlerden ve geleneklerden gelen aileleri bir araya getirmek istiyoruz. Hristiyan çocukların Müslümanların geleneklerini, aynı zamanda Müslüman çocukların Hristiyanların geleneklerini tanımalarına imkan sunuyoruz. Okulumuzda Müslüman ve Hristiyan bayramlarını birbirinden soyutlamıyoruz. Sank Martin'i, Noel'i, Advents'i birlikte yapıyoruz. Müslümanların büyük bayramı Kurban bayramını ve Ramazan bayramını da yine birlikte kutluyoruz." 
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.