Okan Üniversitesi pilot yetiştirecek

Okan Üniversitesi pilot yetiştirecek

Okan Üniversitesi'nde açılan Pilotaj Bölümü, üniversitenin Tuzla yerleşkesi ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda düzenlenen etkinlikle tanıtıldı.

Üniversitede gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, sloganlarının "iş dünyasına en yakın üniversite" olduğunu söyledi.

Okan, dünyada ve Türkiye'de ilgi duyulan sektörlere göre bölümler açtıklarını belirterek, "Daha önce 2 yıllık Sivil Havacılık Bölümümüz vardı. Öğrencilerimizin talebiyle 4 yıllık lisans bölümünü de açtık. Havacılık sektörü Türkiye'de çok gelişiyor. Biz de bu sektörün ihtiyaç duyduğu insan gücünü ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

Türkiye'de havacılık alanında yaşanan gelişmelere değinen Okan, hükümetin desteğiyle artık herkesin hava yollarını rahatlıkla kullanabildiğini ifade etti.

Okan, üniversitenin havacılıkta da iddialı olduğunu göstereceğini dile getirerek, "Kabin Hizmetleri Bölümümüz de bulunuyor. Ayrıca bu yıl tıp ve diş hekimliği fakültelerine de öğrenci alacağız" dedi.

"Pilotaj Bölümü bir hayaldi ve gerçek oldu"

Rektör Prof. Dr. Şule Kut da üniversitenin 15 yılda 15 bin öğrenciye ve 5 bin 555 mezuna ulaştığını söyledi.

Kut, 100'ü aşkın programla eğitim verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Pilotaj Bölümü bir hayaldi ve gerçek oldu. Mutlaka olması gereken bir bölümdü. Geçtiğimiz yıl ek yerleştirme döneminde tek öğrenci alabildik. Öğrencimiz Tevfik Can aramızda bulunuyor. Bu yıl ayrıca çok değerli iki alanda da eğitime başlayacağız. Tıp ve diş hekimliği fakültelerimiz de hayata geçiyor. Pilotaj Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Ümit Öztürk ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sloganlarımız arasına 'Okan Uçuruyor'u da katmamız gerekiyor. İstanbul Havacılık Kulübü'ne de katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bölümümüzün hayırlı olmasını diliyorum."

"Havacılık eğitimi neredeyse pilotaj okullarının elinde"

Pilotaj Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Öztürk de bölüm hakkında bilgi verdi.
Öztürk, havacılık eğitiminde fiyat avantajıyla sektörün ihtiyacını karşılamaya yönelik öğrenci çekmeyi hedeflediklerini dile getirerek, "Havacılık eğitimi neredeyse pilotaj okullarının elinde. Biz Pilotaj Bölümünü açan ikinci vakıf üniversitesi olarak sektörde çok önemli projeler gerçekleştireceğiz" ifadesini kullandı.

Havacılık kazalarının azaldığının görüldüğünü aktaran Öztürk, şöyle devam etti:

"Kazaların yüzde 80-85'i pilotaj hatalarından yaşanıyor. Hava yolu şirketlerine güç veren esas unsur pilot ve pilotlara verilen eğitim. Pilotlar iyiyse o havayolu şirketi büyüyecektir. Kazalar ne kadar az olursa havacılık literatüründeki yeri hava yolları şirketlerinin artacaktır. Her öğrencimize 215 saat uçuş eğitimi yaptıracağız. 45 saatlik simülator eğitimini üniversitemizdeki merkezde vereceğiz. Kendi bünyesinde bu eğitimleri veren üçüncü üniversite olacağız. Malta ve Sicilya'daki uçuş okullarıyla da iş birliği yapacağız."

Öztürk, gelecek yıl 72 öğrencilerinin olacağını belirterek, öğrencilere makina mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği gibi alanlarda ücretsiz çift ana dal yapma imkanı tanıyacaklarını kaydetti.

Okan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi üzerinden uçuş okulu vasıtasıyla 18 aylık pilot yetiştirme kursları vereceklerini, 2018 yılından itibaren sektöre her yıl 70 pilot yetiştirecek şekilde çalışmalarını yapacaklarını anlatan Öztürk, hava yolu şirketleriyle projeleri paylaşarak mezun olacak pilotlara kontenjan verilmesiyle ilgili görüşmeler gerçekleştireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından üniversitenin Tuzla yerleşkesinden Sabiha Gökçen Havalimanı İstanbul Havacılık Kulübü uçak apronuna geçildi. Burada Pilotaj Bölümünün ilk öğrencisi Tevfik Can, eğitim uçağıyla pilotlar eşliğinde uçuş gerçekleştirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.