Alaettin TAŞKIN

Alaettin TAŞKIN

Ohh!!!

İman, insana kâinatın ve her şeyin yaratıcısı ve mutlak varlık olan Yaratıcısını, sahibini bildirir, tanıttırır. Böylece insanı bütün üzüntülerinden, sıkıntılarından kurtarıp ebedî bir mutluluğu ve daimî bir sevinci insana kazandırır. Öyle ise hayatı imanla yaşamak: ohh!!

İman, insana diyor ki: Yaratıcın mutlaktır, birdir, tektir. Allah, kâinat cinsinden olmayan ve eşi benzeri olmayan bir ve tektir. Öyle ise başka şeylerin minnetini çekme, onlardan korkup titreme! Çünkü kâinatın sahibi birdir. Her şey Onun emriyle halledilir. Öyle ise hayatı imanla yaşamak: ohh!!

İman, insana diyor ki: Yaratıcının işine, işlerine, icraatlarına hiçbir şey karışamaz. Onun işlerinde hiçbir ortağı yoktur. Öyle ise her halinde, her arzunda tüm varlıkların ve bütün kâinatın yaratıcısı ve sonsuz mutluluğun ve sınırsız iyiliğin sahibi olan Rabbinin huzuruna yönelerek mükemmel bir sevinç ve harika bir mutluluk kazanırsın.  Öyle ise hayatı imanla yaşamak: ohh!!

İman, insana diyor ki: Kendini ve hayatı, kâinatı yapan sen değilsin. Seni ve seninle birlikte tüm kâinatı her anda yok iken var eden ancak her şeyin yaratıcısı olan mutlak varlık Allah’tır. Senin de, tüm kâinatın da sahibi Odur. Senin varlığın, bütün hayat ve tüm kâinat Allah’ın mülküdür. Yoksa hayatını idare edip ‘yaşatan’ sen değilsin. Öyle ise boşuna ıstırap çekme. Mülkü sahibine bırak; cefasını değil, sefasını çek. Öyle ise hayatı imanla yaşamak: ohh!!

İman, insana diyor ki: Yaşadığın iyilikler, güzellikler ve mutluluklar geçip gidiyor diye üzülme. Çünkü onlar sonsuz iyilik ağacının birer meyveleridir. Sen o sonsuz iyilik ağacını buldun, onun meyveleri sonsuzdur. Yaşadığın güzellikler ve mutluluklar sana o sonsuz iyiliği bildiriyor. Sen, yaşadığın güzellikler ve mutluluklar geçiyor diye üzülmek yerine, şükür ve hamd ile sonsuz iyiliğin sahibini tanımaya çalışarak sonsuz iyiliği hissetmeye bak. Öyle ise hayatı imanla yaşamak: ohh!!

İman, insana diyor ki: Hayatını yaratan ve yaşatan kâinatın yaratıcısı olan mutlak varlıktır. Hayatın Onundur ve hayatının gayeleri de Ona aittir. Sen, hayatının içinde vazifeni güzel gör, ücretini al, keyfine bak. Yoksa hayatının başına neler gelecek diye endişe etme, sıkıntılar geldi diye üzülme. Öyle ise hayatı imanla yaşamak: ohh!!

İman, insana diyor ki: Ölüm yokluk değil, hiçlik değil, çürümek değil. Rastgele insanın başına gelmiş korkunç bir şey değil. Aksine ölüm, sonsuz merhametli olan Yaratıcı tarafından yaratılmış bir güzelliktir ve bir iyiliktir. Böylece ölüm senin için bir mekân değişmek olur. Bir terhis olur, vazifeden paydos olur. Sonsuz mutluluğa, asıl vatanımıza bir davet olur. Ve ölmüş dost ve akrabalarımıza kavuşmak olur ölüm! Öyle ise hayatı imanla yaşamak: ohh!!

İman, insana diyor ki: Seni ve tüm kâinatı, her şeyi yaratan ancak mutlak varlık olan Yaratıcıdır. O Yaratıcı, varlığı kendinden olan, ezeli ve ebedi olandır. Sonsuz olandır, sonsuzluğun sahibi olandır. Öyle ise ölsen de korkma, sevdiklerin ölse de korkma! Madem Yaratıcı var ve bâkidir, sonsuzdur. Başına ne gelirse gelsin, başkalarının başına ne gelirse gelsin endişe etme. Madem O var, her şey var, tüm sevdiklerin ve bütün sonsuz mutluluklar var. Öyle ise hayatı imanla yaşamak: ohh!!

İman, insana diyor ki: Sakın, ölümle çürümeye gittiğini zannetme! Aksine Yaratıcı, iman ve kulluk hizmetinin mükâfatını sana verecek. Ne mutlu sana ki, hizmetini ve vazifeni bitirdin. Zahmetin bitti; rahata ve rahmete gidiyorsun. Meşakkat ve sıkıntılar bitti; ücret almaya gidiyorsun. Öyle ise hayatı imanla yaşamak: ohh!!

İman, insana diyor ki: Fani dünyaya bedel sonsuz cennet seni bekler. İmanla tanıdığın ve ibadetle sevdiğin Yaratıcıya, Allah’a güven. Bak kıştan sonra baharı yaratanın elbette sonsuz kudreti/gücü vardır. Sonsuz kudreti olmayan bir baharı değil, bir elmayı bile yapamaz. Sonsuz kudrete sahip olan için ise bir elmayı yapmakla koca cenneti yaratmak arasında bir fark yoktur. Seni yaratan, sana elmaları veren, sana baharı veren, sana yazı kışı veren, sana güneşi ayı ve havayı veren elbette cenneti dahi yaratmıştır. Ve o cenneti sana vaad etmiş. Ve elbette seni o cennetine alacaktır.  Öyle ise hayatı imanla yaşamak: ohh!!

İman, insana diyor ki: Dünyanın bin sene en mutlu hayatı, cennet hayatının bir saatine denk olamadığı ve o cennet hayatının dahi bin senesi, Allah’ın sonsuz güzelliğini ve mükemmelliğini görmenin bir saatine denk gelmediği bir sonsuz mutluluğa ve sonsuz saadete ve sonsuz güzelliğe gidiyorsun. Ve yüce Yaratıcının ebedî ziyafetgâhı olan cennete çağırılıyorsun. Öyleyse, kabir kapısına ağlayarak değil, gülerek gir. Öyle ise hayatı imanla yaşamak: ohh!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.