Öğretmenlere rotasyon müjdesi

Öğretmenlere rotasyon müjdesi

Milli Eğitim Bakanı Avcı, öğretmenler için bu yıl uygulanmaya başlayacak rotasyonun iptal edildiğini açıkladı. Avcı, bu ay 37 bin öğretmen ataması yapılacağını da duyurdu.

“Sürücü Eğitimi ve Sınav Süreçlerinin Geliştirilmesi Çalıştayı'na” katılan Bakan Nabi Avcı, öğretmen atamaları ve dershanelerle ilgili açıklama yaptı. Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) dershane dönüşümünü içeren yasadaki bazı maddelerle ilgili verdiği iptal kararına değinen Avcı, yeni düzenleme ile temel liseye dönüşmemiş dershanelerin faaliyetlerine devam edebileceğini açıkladı

YÖNETMELİK YAYINLANACAK

Bakan Avcı, “Hukukçularla görüşerek, AYM kararıyla ortaya çıkan boşluğun idari düzenlemeyle giderileceği kanaatine vardık. Bununla ilgili yönetmeliğimizi bu hafta içinde yayınlayacağız. Yönetmelik yayınlandığı zaman AYM'nin gerekçeleri, bizim yaptığımız düzenlemelerin bu gerekçelerin hangisine nasıl karşılık verdiğini göreceğiz. Dönüşmemiş dershaneler de faaliyetlerine devam edebilecek” dedi.

MEVZUATTA YOK

Avcı, şu anda mevzuatta Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nda ve ona dayalı olarak tutulmuş olan yönetmeliklerde dershane diye bir kurumun olmadığını vurgulayarak “Dolayısıyla yasada ve yönetmeliklerde olmayan ama fiilen bugün 1 Eylül'e kadar faaliyetlerinin devam etmesi öngörülmüş olan dershanelerin dönüşebileceği ve Anayasa Mahkemesi kararında işaret edilen genişlikte bir yeni çözüm üretmiş oluyoruz” diye konuştu.

Öğretmenlerin rotasyonuyla ilgili iptal kararı aldıklarını belirten Bakan Avcı, “Bakanlığa yapılan rotasyon müracaatlarını değerlendirdik. Dün akşam konuyu Sayın Başbakanımıza arz ettim. Onun da telkini ve tavsiyeleri doğrultusunda, Bakanlığımızda yaptığımız istişare görüşmeleri sonucunda, ilgili birimlerimizle yaptığımız değerlendirmeler sonucunda rotasyonun uygulanmamasına karar verdik” diye konuştu.

ATAMA TARİHİ BELLİ DEĞİL

Bakan Avcı, ağustos ayı içerisinde 37 bin öğretmenin atamasının yapılacağını da söyledi. Avcı, "İhdas edilmiş kadroların 37 binini bu yıl Ağustos ayında inşallah kullanacağız. Atama tarihi belli değil” ifadelerini kullandı.

Eylül'de değişecekti

MEB'in 17 Nisan'da yaptığı düzenlemeyle bu öğretim yılında 15 yılını, 2015-2016 öğretim yılında 14 yılını, 2016-2017 öğrenim yılında 13 yılını dolduran öğretmenler rotasyona tabi tutulacaktı. Buna göre Eylül ayında 15 yıldır aynı okulda görev yapan yaklaşık 13 bin öğretmenin görev yeri değişecekti. Bu rotasyon her yıl 12, 11, 10, 9, 8 yıl olarak devam edecek ve böylece bir öğretmen aynı okulda en fazla 8 yıl görev yapabilecekti. Rotasyon, coğrafi durum, ulaşım şartları dikkate alınarak belirlenecek ve ilçe grupları içerisindeki öğretmenlerin tercihleri de göz önünde bulundurularak yapılacaktı. Öğretmenlere 40 eğitim kurumunu tercih etme hakkı verilecekti.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.