Öğretmenlere Haziran semineri ne zaman başlıyor?

Öğretmenlere Haziran semineri ne zaman başlıyor?

Öğretmenlerin Haziran (yaz) semineri ne zaman başlayacak? Öğretmen yaz semineri nasıl yapılacak ve ne kadar sürecek? Okullar ne zaman açılacak?

Mayıs ayının bitip Haziran ayının başlamasıyla öğrencilerin aklındaki soru şimdilerde “Okullar ne zaman kapacak?” sorusu oldu. Okullar ne zaman kapanacak? Öğretmenlerin Haziran (yaz) semineri ne zaman başlayacak? Öğretmen yaz semineri nasıl yapılacak ve ne kadar sürecek? Okullar ne zaman açılacak? Sorularının tüm cevapları haberimizin ayrıntısında yer alıyor.

Öğrenciler için müjdeli haber, okullar 17 Haziran 2016 tarihinde kapanıyor. Okullar 17 Haziran Cuma günü bitecek, 2016 Haziran seminerleri 20 Haziran 2016 Pazartesi günü başlayacak. Haziran seminerinin ilk haftasını öğretmenler kendi okulunda alıp, isterlerse ikinci haftasını istedikleri başka ilden alabilirler. Haziran semineri 30 Haziran Perşembe bitecek. Öğretmenlere 2 haftalık ek ders ücreti verilecek.

Peki, öğretmen seminerlerinde neler yapılacak? Bu seminerde yönetici ve öğretmenlerin; genel kültür, özel alan ve pedagojik formasyon konularında, bilgilerini arttırıcı faaliyetler düzenlenecek. Öğretmen seminerlerinde, Öğretmenlere yeni beceriler kazandırmaya, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmaya, öğrencinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programlar hazırlamaya yönelik faaliyetler yapılacak. Yeni öğretim programları, mevzuat ve uygulamalarla ilgili inceleme ve değerlendirme yapılacak. Öğretmenler Kurulu, zümre öğretmenler kurulu toplantılarıyla bunlarla ilgili iş ve işlemleri, eğitim ve öğretim yılı değerlendirmesiyle yeni öğretim yılında uygulanacak yıllık çalışma programı, iş takvimi ve iş bölümüyle ilgili hazırlıklar yapılacak. Ayrıca okulun ve çevrenin ihtiyaçlarına göre eğitim ve öğretimle ilgili diğer konular da değerlendirilecek. Bu seminerlerde, gerektiğinde Bakanlığın ilgili birimlerince hazırlanan plana göre farklı mesleki çalışma programları da uygulanabiliyor.  Okullar 19 Eylül 2016 tarihinde tekrar eğitim öğretime başlayacak.

 

www.mymemur.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.