Öğretmenlere e-içerik eğitimi

Öğretmenlere e-içerik eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Mersin'de Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı öğretmenlerine yönelik e-içerik eğitimleri düzenleniyor.

Suphi Öner Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen eğitim programı, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Dinçer Ateş, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cevat Çakar ve kursiyer öğretmenler katılımıyla başladı. Açılışta konuşan Dinçer Ateş, Fatih Projesi kapsamında yılda 120 ile 130 bin arası öğretmenin eğitimden geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Dünyada ilk kez bir eğitim bakanlığı elektronik içerik geliştirme konusunda öğretmenlerine eğitim vermiş oluyor. Şu anda 115 arkadaşımız burada eğitimden geçirilecek. YEĞİTEK ve SEBİT'te yaklaşık 700 kişi bu proje için çalışıyor. Bunu aslında Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi olarak tanımlıyoruz. Bu noktada önemli olan e-içeriklerin hazırlanarak öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmasıdır. Yaklaşık 4 yıldır bu projeyi yürütüyoruz. Birçok okulumuza etkileşimli tahta halihazırda kurulmuş, tablet bilgisayar dağıtımları ise devam etmektedir. Projenin can suyunu ise EBA oluşturuyor. Dünyanın en büyük eğitim bilişim ağına sahip olduğumuzu gururla ifade etmek isterim."

Öğretmenlerin bu projenin içerisinde yer alması gerektiğini belirten Ateş, şöyle devam etti: "Milli Eğitim Bakanlığı olarak Dünyada Çin ordusundan sonra en büyük organize yapıya sahibiz. İçeriklerin öğrencilerin seviyesine uygun hale getirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla EBA'da kendi başına duran bir içerik çok fazla bir şey ifade etmiyor. Öğretmenlerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda içerik oluşturdukları bir ekosistem oluşturmaktan bahsediyorum. İhtiyaçlarla beraber programlarda değişiyor. Zamanın ruhu değişiyor. Ne kadar öğrenci profili varsa o kadar içeriğe ihtiyaç duyar hale geliyoruz."

Milli Eğitim Müdürü Koca ise, Türkiye'nin değişik illerinden gelen Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri ile beraber yeni bir seminer dönemine başladıklarını ve 6 haftadan bu yana e-içerik eğitimlerinin devam ettiğini söyledi.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.