Öğretmenlere '389 TL' ek ücret müjdesi

Öğretmenlere '389 TL' ek ücret müjdesi

MEB’e bağlı okullarda 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren sınavlara hazırlık formatında hafta sonu kursları yapılacak.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğrencileri Yetiştirme Kursları Yönergesinde yapılacak değişikliklerin ardından Ekim ayından itibaren okullardaki kurslar başlayacak. MEB, hafta sonu kurslarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
   
Kurslara Kimler Katılabilecek?
 
İlköğretim ve orta öğretim öğrencileri için kurslar okullarda yapılacak, cumartesi vepazar günleri yapılacak kurslardan öğrenciler ücretsizyararlanacak. Lise mezunlarına yönelik kurslar da Halk Eğitim Merkezleri’nde yapılacak olup bu kurslar sınavlara hazırlık şeklinde yapılacaktır. Açık ilköğretim, açık lise öğrencileri ile beklemeli durumda bulunan öğrenciler de kurslara katılabilecektir.
Kurslar Hangi Okullarda Açılacak?
 
Kurslar, fizikî kapasitesi ve öğrenci potansiyeli yeterli olan okullarda açılabilecek.Kurslara, o kurs merkezinin bulunduğu okulun öğrencilerin yanı sıra bünyesinde kurs açılmamış olan diğer okullardan da öğrenci kabul edilebilecek.
 
Hangi Öğretmenler Kurs Verebilecek?
 
Hafta sonu kurslarında TEOG, PYBS,YGS,LYS gibi sınavlara yönelik dersler verilecek. Kursları ise MEB’in kadrolu öğretmenleri verecek. Türkçe, İlköğretim Matematik, Din Kültürü, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Fen ve Teknoloji öğretmenleri ile Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü öğretmenleri kurs verebilecektir.
 
Haftada 10 Saate Kadar Ek Ders Verilebilmektedir!
 
Azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere;
 
Ders yılı içinde;İlgili mevzuatına göre, dönem içinde herhangi bir nedenle derslerin yapılamadığıgünler için dönem içinde veya dönem sonunda düzenlenen eğitim faaliyetleri ve yetiştirme programları ile ikinci yarıyıl sonunda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için düzenlenen yetiştirme kurslarında veya programlarında görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerehaftada 10 saate kadar ek ders verilebilmektedir.
 
Öğretmenler Ne Kadar Ek Ders Ücreti Alabilecek?
 
Hafta sonu kurslarında görev alacak öğretmenlere ek ders ücreti verilecek. Öğretmenler, haftada10 saate kadar , ayda 40 saate kadar derse girebilecektir.
 
Ayda 8 saat kurs veren öğretmenin ek ders ücreti: 77 TL
 
Ayda 16 saat kurs veren öğretmenin ek ders ücreti: 155 TL
 
Ayda 24 saat kurs veren öğretmenin ek ders ücreti: 233 TL
 
Ayda 32 saat kurs veren öğretmenin ek ders ücreti: 311 TL
Ayda 40 saat kurs veren öğretmenin ek ders ücreti: 389 TL
 
Okul Yöneticileri de Kurs Ek Dersi Alacak!
 
Cumartesi ve pazar günleri, eğitim faaliyetlerinde görev yapan okul/kurum yöneticilerinden birine fiilen görev yaptıkları anılan günler için 2 saat ek ders ücreti ödenmektedir. Yöneticilere, fiilen ders okuttukları süreler hariç olmak üzere yönetim görevine bağlı olarak bunun dışında ayrıca ek ders ücreti ödenmeyecektir.
 
Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.