Öğretmenler Günü ne zaman? (2016)

Öğretmenler Günü ne zaman? (2016)

Pek çok öğrenci, Öğretmenini mutlu etmek ve ona hediye almak için Öğretmenler'e ayrılmış en güzel gün olan Öğretmenler Günü'nün tarihini merak ediyor. 2016 Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü'ne ne kadar kaldı? İşte yanıtı

2016 yılı için Öğretmenler Günü yaklaşıyor. Öğrencilerin rehberi ve yol göstericisi olan ve en önemli meslek diyebileceğimiz Öğretmeniliğin en önemli günü olan Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü'ne kadar kaldı? gibi sorular internetten en çok arananlar arasına girdi bile.

2016 Öğretmenler Günü ne zaman?

2016 yılında Öğretmenler Günü her sene olduğu gibi bu sene de 24 Kasım olacak.

24 Kasım 2016 yılında kutlanacak Öğretmenler Günü'ne 20 gün kadar bir süre kaldı. 24 Kasım ise bu sene Perşembe Günü'ne denk geliyor.

Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı?

Türkiye'de 24 Kasım'da kutlanan Öğretmenler Günü, dünya genelinde 5 Ekim tarihinde kutlanır.  5 Ekim 1966'da ilk kez UNESCO'nun tavsiyesi ile kutlanan Öğretmenler Günü, Paris’te gerçekleşen “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı”’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”’ni oybirliği ile kabul edilişinin yıldönümüdür.

Türkiye'de ise 1981 yılından beri Öğretmenler Günü kutlanır.

Öğretmenler Günü'nde ne alınabilir?

İnternet üzerinden veya hediye satan mağazalardan öğretmeninize pek çok hediye alabilirsiniz. Öğretmeninizin bu güzel gününü hatırlamanız ve kutlamanız bile aslında yeterlidir. Yine de bu güzel günü ona vereceğiniz bir hediye ile tamamlamak istiyorsanız, farklı hediye tavsiyelerimiz var;

- Çiçek alabilirsiniz. Öğretmenler Günü'nde pek çok öğrenci, öğretmenine çiçek almayı tercih ediyor.
- Kendinizin hazırladığı güzel tebrik katları hediye edebilirsiniz. Tebrik kartı hazırlamak için kırtasiyelerden gerekli malzemeleri temin edebilirsiniz.
- İnternetten veya mağazalardan satılan Öğretmenler Günü'ne özel Plaket, Madalyon gibi farklı hediyeleri satın alabilirsiniz.
- Çikolata hediye edebilirsiniz.
- Öğretmeninize özel Bardak veya Kupa hediye edebilirsiniz.
- Öğretmeninize güzel bir dolma kalem hediye edebilirsiniz. Hem nostaljik bir hediye olması, hem de eğitimciliği hatırlatması bakımından kalem son derece şık bir hediyedir.
- Öğretmeniniz Bayan ise Cüzdan, Erkek ise Kravat hediye edebilirsiniz.
- Öğretmeninize resim koyabileceği bir çerçeve hediye edebilirsiniz.
- Güzel bir kitap hediye edilebilirsiniz.

 

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.