Öğretmen’den fikir atlası

Öğretmen’den fikir atlası

Eğitimci yazar Aydın Başar 2010 ile 2015 yılları arasında öğretmenliğin yanı sıra kültür dünyasından birçok isimle tanışarak onlarla mülakatlar yaptı

Risale Haber-Haber Merkezi

Bağcılarda bir okulda görev yapan Eğitimci yazar Aydın Başar 2010 ile 2015 yılları arasında öğretmenliğin yanı sıra kültür dünyasından birçok isimle tanışarak onlarla mülakatlar yaptı. Bu mülakatlar Genç, Burhan ve Dunyabizim gibi yayın organlarında yayınlandıktan sonra “Kırk Yazarla Ufka Doğru” adlı bir kitapta toplanarak, okuyucunun beğenisine sunuldu.

Müslümanca düşünme hassasiyetine sahip kırk kadar yazarın kendi uzmanlık alanlarındaki birikimlerini derli toplu bir şekilde okuyucuya sunan eser, bir devrin birikimini, bakış açısını ve hafızasını yansıtan bir fikir atlası mahiyetinde.

Prof. Dr. Yaşar Kandemir, Mahmut Toptaş, Ali Nar, Mehmed Şevket Eygi, Dr. Emin Işık, Nureddin Yıldız, Abdullah Yıldız, Ramazan Kayan, Osman Gülşen, D. Mehmet Doğan, Mustafa Özcan, Ümit Şimşek, Hekimoğlu İsmail, Abdurrahman Arslan, Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, Can Alpgüvenç, Dursun Gürlek, Sadık Yalsızuçanlar, Mehmet Nuri Yardım ve Recep Songül gibi birçok kıymetli ismin yer aldığı eser şu ana başlıklardan oluşuyor:
a.Kur’an ve Sünnet
b.Toplum, Davet ve İktisat
c.Gençlik, Hikmet ve Din
d.Evlilik, Aile ve Çocuk Eğitimi
e.Tarih İrfan ve Tasavvuf

İlimden irfana, ahlaktan adab-ı muaşerete, tarihten tasavvufa, evlilikten çocuk eğitimine kadar Müslüman gence lazım olabilecek birçok konuda bilgiler sunan eser, zengin içeriğiyle 303 sayfa olarak Çıra Yayınlarından çıktı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.