'Öğretmen Niteliğinin Geliştirilmesi' ön çalıştayı görüşülüyor

'Öğretmen Niteliğinin Geliştirilmesi' ön çalıştayı görüşülüyor

YÖK tarafından eğitime ilişkin hedeflere ulaşmada, "Öğretmen Niteliğinin Geliştirilmesi" ve güncellenmesine yönelik mesleki gelişimi konularında iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalar görüşülüyor.

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), gerçekleştirilen "Öğretmen Niteliğinin Geliştirilmesi" ön çalıştayında, üniversitelerin eğitim fakülteleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı okullar arasındaki eğitim-öğretim ve öğretmenlerin mesleki gelişimi konularında iş birliğini artırmaya yönelik çalışmaların görüşüldüğü bildirildi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, eğitime ilişkin hedeflere ulaşmada,motivasyonları yüksek öğretmenlerin yetiştirilmesi, öğretmenlerin mesleki gelişiminin sağlanması ile öğretmen adayı yetiştiren kurumların lisans programlarının geliştirilmesi ve güncellenmesine yönelik ilk toplantı, 6 Ekim Cuma günü YÖK'te düzenlendi. 

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şi̇şman başkanlığında gerçekleştirilen ön çalıştayda, üniversitelerin eğitim fakülteleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı okullar arasındaki eğitim-öğretim ve öğretmenlerin mesleki gelişimi konularında iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalarda mevcut durum ele alındı.

Hedef ve eylem planlarındaki YÖK'ün rolü görüşüldü 

Toplantıda ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Strateji Belgesi'nde yer alan amaç, hedef ve eylem planlarındaki YÖK'ün rolü ve eğitim fakültelerini ilgilendiren konular görüşüldü.

Toplantıya, Fırat, Kafkas, Amasya, Dicle, Karadeniz Teknik, Bilkent, İstanbul Ticaret ve Atatürk üniversitelerinden gelen öğretim üyeleri katıldı.

Öğretmenlerin sürekli mesleki gelişimi ve eğitim fakülteleri ile Milli Eğitim Müdürlükleri ve okullar arasındaki iş birliğini güçlendirme konularının ele alınacağı ve değerlendirileceği toplantılar, ileriki haftalarda da devam edecek.

Toplantıların 2'ncisi 20 Ekim'de yapılacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.