Öğretmen Maaşları Bayramdan Önce Yatacak mı?

Öğretmen Maaşları Bayramdan Önce Yatacak mı?

Ramazan bayramı yaklaşırken genel olarak akıllarda hep aynı soru var, öğretmen maaşları bayramdan önce yatar mı?

Ramazan bayramı yaklaşırken genel olarak akıllarda hep aynı soru var, öğretmen maaşları bayramdan önce yatar mı? Bu konu hakkında bir çok söylenti yer alırken öğrenmenlere bayram öncesinden ödeme yapılması gündemde.

Bayrama sayılı günler kala en çok merak edilen konulardan biri olan bayram öncesi maaş yatırılması bu yıl yapılacak mı merak ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda çalışan ve emeklilere bayram öncesinden ödemeler yapılıyordu.

Gözler yapılacak açıklamada

Başbakanlık'tan gelecek açıklama ile öğretmenlerimiz bayram öncesi az da olsa rahatlayacak. Geçtiğimiz yıllarda bayram öncesi ödeme yapılmıştı. Öğretmenler yapılacak açıklama ile en geç 5 Temmuz'a kadar ödemelerin yapılmasını bekliyor.

Ek Ders Ücretleri Yatacak

Ek ders ücretlerinin bayramdan önce yatırılması öğretmenleri bi nebzede olsa rahatlatsada, öğretmenler bayram öncesi maaş ödemelerinin yapılmasını bekliyor.

Bu yılda kamu çalışanlarına 1 Temmuz'dan itibaren maaş ödenmesi bekleniyor. Bayram öncesi maaşların yatırılması halinde yüzde 5'lik bir zam dilimininde uygulanacağı söylentiler arasında. Her ayın 15.'de ödeme yapılan öğretmenlere bayram öncesi maaş uygulaması yapılırsa 1 Temmuz ve sonraki tarihlerde ödemeler yapılacak.

Öğretmen maaşlarında temmuz ayında yapılan toplu sözleşme sonrası %5'lik bir artış yaşanacak. Bu zam ile beraber en düşük öğretmen maaşı 2.630 TL civarında olacak. Bayram öncesi ödemeler yapılırsa söz konusu zam maaşlara yansıyacak.

 

Haber Şefi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.