Öğretmen atamasının yüzde 70'i Doğu'ya

Öğretmen atamasının yüzde 70'i Doğu'ya

Milli Eğitim Bakanı Avcı, ataması yapılan öğretmenlerin yüzde 70'nin Doğu ve Güneydoğu'ya gönderildiğini söyledi

Milli Eğitim Bakanlığı son atamalarda 37 bin öğretmen adayına kadro verdi. Kadro verilen öğretmenlerden yüzde 70'i Doğu ve Güneydoğu illerine gönderildi. Buralara atanan öğretmenlerin tamamına yakını görev yerine giderek işbaşı yaptı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Avcı: "37 bin öğretmen atamasından önce, atamaların yüzde 70'inin Doğu ve Güneydoğu'ya atanacağını açıklamıştık. O zaman medyada spekülasyon yapıldı, 'Bu şartlar altında öğretmenler gitmez, aileler göndermezler' gibi. Atanan 26 bin küsur öğretmenin içinde sadece 40 öğretmenimiz görevinin başına gidemedi. Bunların büyük bir kısmı da ya askerlik ya sağlık sorunu olduğu için ya da sağlık sorunu olan bir yakını olduğu için, makul, meşru mazeretleri sebebiyle gidemedi. Onun dışında hepsi gitti." dedi.

95 BİN ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR

Öğretmen açığına da değinen Bakanı Avcı, "Mevcut koşullarda, yani sınıf mevcutlarımız aynı, derslik sayılarımız bu düzeyde kaldığı sürece, derslik sayısı derken şu anda inşaatı devam eden dersliklerimizi de hesaba katarak yaptığımız projeksiyonlara göre, bizim 95 bin 624 öğretmene ihtiyacımız var." diye konuştu.

Dünya Bülteni 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.