Öğretmen atamaları başvurularında kolaylık

Öğretmen atamaları başvurularında kolaylık

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen atamaları başvurularında, işlemleri kolaylaştıracak yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Öğretmen adayları, uygulamayla il bazında ülke genelindeki öğretmen ihtiyacından, atama için başvuru yapan kişi sayısına, tercih etmek istediği okuldaki öğretmen kadrosundan, branşındaki öğretmen bilgilerine, okulun tarihçesinden ulaşım ve sosyal yaşam alanlarına kadar birçok bilgiye ulaşabilecek.

MEB Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bilal Tırnakçı, öğretmen atamaları başvurularının bugünden itibaren elektronik ortamda alınmaya başlandığını belirtti.

Öğretmen atamalarında işlemleri kolaylaştırmak için İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının ortak çalışma yürüttüklerini belirten Tırnakçı, yeni ekranların, önceki öğretmen atamalarında yaşanan sıkıntılara dair veriler alınarak hazırlandığını dile getirdi.

Tırnakçı, yeni atanan bazı öğretmenlerden, gittikleri şehre, ilçeye, okula dair yeterli bilgi sahibi olmadan tercih yaptıklarına ilişkin şikayetler geldiğini söyledi. Yeni ekranları, bu şikayetlerin giderilerek öğretmen adaylarının tutarlı tercih yapabilmeleri için hazırladıklarını ifade eden Tırnakçı şunları söyledi: 

"Amacımız, öğretmen adaylarımızın kolay, güvenli, zihinlerinde herhangi bir soruya mahal kalmayacak şekilde tercih yapabilmelerini sağlamak. Ekranlardan öğretmen adaylarımız, Türkiye genelindeki ihtiyacı, branşlarındaki ihtiyacı, anlık yapılan müracaatların sayısını görebilecekler. Tercih ettikleri okullarla ilgili sosyal yaşam alanlarını ulaşım imkanlarını ve bu gibi zihinlerinde oluşabilecek tüm soruların cevaplarını da kolayca bulabilecekler" diye konuştu.

E-devlet şifresiyle sisteme girilebilecek

Öğretmen adaylarının Bakanlığın internet sayfası üzerinden sisteme ulaşabileceğini belirten Tırnakçı, burada ilk atama, yeniden atama, milli sporcu ve kurumlar arası yeniden atama başvurusu olmak üzere 4 ekranın bulunduğunu söyledi. 

Sisteme kimlik bilgileriyle veya e-devlet şifreleriyle giriş yapılabileceğini aktaran Tırnakçı, e-devlet şifresiyle sisteme girişte prosedürlerin daha kısa olacağına dikkati çekti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.