Öğretmen

osmansuroglu-055.jpg

OSMAN SUROĞLU KİMDİR?

1955 doğumlu. 1977 yılında İnşaat mühendisliğinden mezun oldu. Mesleğini iki yıl kadar yapabildi. Genellikle grafik karikatür anlayışıyla, yıllarca ulusal dergi ve gazetelerde çalışmaları yayınlandı. TRT’de çizgileri değerlendirildi. 25 civarında kişisel karikatür ve desen sergisi açtı. Okullarda karikatür gösterileri yaptı. Bazı şehirlerin kültür programlarında yer aldı. Çocuk kitapları resimledi, logo çalışmaları yaptı. İkisi ortak 12 kitabı yayınlandı. Kitaplarından biri yaşanmış öykülerinden oluşmaktadır. 

Katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda (altısı birincilik) çeşitli dereceler kazandı. Romanya’da düzenlenen dünyanın en kapsamlı portre karikatür yarışmasında 20 çizer arasında yer aldı. Yarışmalarda dereceye girdiği ülkeler: Amerika, Almanya, Belçika, Romanya, Japonya, Slovenya, Tanzanya, Endonezya, Portekiz, Kore, İran, Makedonya, Bosna Hersek ve Meksika’dır. Belçika’da jüri üyeliği yaptı.

Arkadaşı Yasin Elmacı ile birlikte karikatürün yakın arkadaşı olan üç boyutlu animasyonlar gerçekleştirdi. Büyük kısmı reklam ve eğitim alanında değerlendirildi. TRT çocuk için ürettikleri “Boyalı Karga” animasyonları TRT tarafından uygun bulundu. 2014 yılında ESKADER tarafından yılın karikatürcüsü seçildi. Ayrıca FOLKART ve FETA ödülleri de bulunuyor.

Halen Sakarya Büyükşehir Belediyesinin bünyesinde yer alan Samek kursları dâhilinde, her yaştan insanlarla karikatür kursunda bir araya geliyor. Yine Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle 53. Sayısına ulaşan TAŞ mizah dergisini yayınlıyor. Ayrıca Zafer Dergisine çizgi katkıları sürüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.