Öğrenmenin yaşı yok dediler Allah'ın kelamını öğrendiler

Öğrenmenin yaşı yok dediler Allah'ın kelamını öğrendiler

Her yaş grubundan öğrencisi olan kursun öğrencileri de eğitimcileri de mutlu

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla birlikte Karayolları Kur’an Kursu’da eğitim ve öğretimine devam ediyor. Kursta arta kalan zamanlarında evlerinde yaptıkları yemeklerle kursta ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ziyaretleri de gerçekleştiren kurs öğrencileri bu faaliyetten ötürü büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ettiler.

Bünyesinde 3 hoca ile birlikte mahalle sakinlerine hizmet veren Karayolları Kur’an Kursu’nun toplam 60 öğrencisi bulunuyor. Kur’an Kursu Öğreticisi Eda Öztaş, Mine Kazan ve Duygu Vural ile 2015 - 2016 Eğitim Öğretim sezonuna başlayan Karayolları Kur’an Kursunun mahalleliden yoğun ilgi görmesi kurs yöneticilerini de bir hayli memnun ediyor.

Eğitim Öğretim yılının başında kursta yaş gruplarına göre sınıflar oluşturarak hizmet vermeye başladıklarını dile getiren Kur’an Kursu Öğreticisi Eda Öztaş, “Toplam 60 öğrencimiz var. Hemen her yaş grubundan öğrencimiz olduğundan buna göre bir ayarlama yaparak 2015 - 2016 eğitim öğretime yılına başladık. En yaşlı öğrencimizin 77 yaşında olduğu bir 65 yaş üstü sınıfımız bile bulunmaktadır. Bazı öğrencilerimiz hiç bilmiyorken bazı kursiyerlerimiz de tecvitli Kur’an öğrenmek için geliyorlar” dedi.

Kurs saatleri dışında kursta eğitim ve öğretim gören ihtiyaç sahibi ailelere evlerinde yapmış oldukları yemekleri götürerek ziyaretler gerçekleştiren kursiyerler, şehitlik, hasta ve taziye ziyaretlerinde de bulunduklarını dile getirdiler.

Kursun en yaşlı öğrencisi 77 yaşındaki Nevriye Aklıbaşında “Allah’ıma çok şükür bu yaşımda Kur’an-ı Kerimi öğrendim. Yaşın bir önemi yok yeter ki öğrenmek istenilsin. Değişik nedenlerden ötürü öğrenememiştim. Hiç aksatmadan kursa devam ettim. Şimdi çok şükür Kur’an-ı Kerimi öğrendim. Hocalarımızdan Allah razı olsun. Çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.